Семинари за уеб-документални филми "WEBDOC – СОФИЯ"
20.10 - 21.10.2012

България

Този уикенд (20-21 октомври 2012) в новата конферентна зала (северно крило) на Ректората на СУ ще се проведат семинар и творчески работилници в областта на модерните медии и интернет базираните документални филми и техните възможности -"WEBDOC – СОФИЯ".

Днес потребителите на информация, особено младежките аудитории, все повече се обръщат към Интернет и през 2011 година за пръв път в историята на новите медии уеб-аудиторията в света е по-многобройна от телевизионните зрители.

Тази тенденция прави изключително важно развитието на уеб-базираните продукти, но за момента в България се използва малък процент от капацитета на новите медии, като на практика се качват създадени вече продукти за други медии на различни сайтове.

Това провокира продуцентска къща „Палимпсест”, с финансовата подкрепа на Програма „Култура” на Столична община и в партньорство с Културния център на Софийския университет, Международния фестивал за документално кино „Милениум”- Брюксел и SEMA, да организират двудневен семинар и серия творчески работилници, посветени на най-добрите европейски и световни практики в областта на модерните медии и интернет базираните документални филми и техните възможности.Специални гост-лектори ще бъдат:

  • Матю Лиетард – съставител на книгата „WEBDOCS. Наръчник за оцеляване на онлайн кинаджиите”
  • Златина Русева – артистичен директор на Международния фестивал на документалното кино „Милениум” – Брюксел.

На семинара ще бъдат обявени и резултатите от конкурса за видео творба „Моята София” и ще бъдат наградени победителите.

Вход свободен след записване на sofiawebdoc@gmail.com)

Проектът е съфинансиран от Програма „Култура” 2012 г. на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г.

Running Sneakers Store | New Releases Nike