Публична лекция: За добро и за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят
11.10.2012


Център за либерални стратегии представя на 11 октомври (четвъртък) от 18.30 ч. в Червена зала лекцията на Скот Карпентър За добро и за лошо: интернет, социалните медии и нашият все по-малък свят. Тя е част от поредицата „Мемориални лекции Джу”, организирани от Център за либерални стратегии в памет на Юлия Гурковска (1945-2001). Джу е била член на управителния съвет и програмен директор в Центъра за либерални стратегии от 1996 до 2001 г. Тя се присъединява към ЦЛС, след като обикаля света по море, занимава се с кино и музика и навлиза в политиката като началник на кабинета на първия демократично избран президент на България.

Повече за лектора: 

Скот Карпентър е заместник директор на Google Ideas, новия про-активен тинк-танк на Google, където отговаря за развитието на технологиите свързани с управлението и е съветник по стратегията в други три ключови сфери: борба с терористичния екстремизъм, противопоставяне на нелегалните мрежи и разширяването на свободата на словото в затворени общества.  Преди Google, Скот учредява и ръководи проект Фикра в качеството си на сътрудник на Кестън Фамили във Вашингтонския институт за политики в Близкия Изток (Keston Family Fellow at the Washington Institute for Near East Policy). Целта на проекта е обмяна на идеи чрез социалните медии сред демократични активисти от Арабския свят и свързването им с политически лидери в САЩ и Европа. Преди това, Скот работи като заместник-помощник държавен секретар в Бюрото по близкоизточни въпроси, където участва в разработването и изпълнението на Инициативата за партньорство в Близкия изток, преди да бъде назначен за координатор на инициативата  за Широкия Близък Изток и Северна Африка. Работил е още като управляващ директор във Временната коалиционна администрация в Ирак и заместник помощник-секретар в Бюрото по човешки права и демокрация. По-рано в кариерата си, Скот е работил в Конгреса на САЩ и в Международния републикански институт, където създава Европейската програма и я ръководи от Братислава, Словакия.

На английски език, с превод на български език.

Вход свободен

За резервация на места в залата моля посетете www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=8319, звъннете на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359 885) 82 85 32 – за мобилни телефони, или пишете на office@redhouse-sofia.org.

Nike Sneakers | Air Jordan Retro - 2021 Release Dates + Preview , Fitforhealth