Изложба "The New Leipzig School" Мартина Мунзе
15.10 - 29.10.2014

България

Изложба "The New Leipzig School" Мартина Мунзе

Галерия "Ракурси" /15 - 29.10.2014

Художничката Мартина Мунзе е представител на младото поколение на Новата Лайпцигска художествена школа - известно движение на съвременната германска арт сцена. Мартина Мунзе е родена през 1977 г. в Лайпциг. Завършва Академията за визуални изкуства, Лайпциг (основана 1764 г.) през 2004 г. и още като студентка предприема серия от пътувания в Италия, Русия, Великобритания и САЩ. По-късно е асистент на проф. С. Гилле, един от водещите представители на Лайпцигската школа.

Произведенията на авторката провокират сетиватапосредством нейния уникален начин, по който представя сложността на съществуването и смисъла на живота. Темите на нейното изкуство са като загадка, скрити между реализма и абстракцията, без да губят от наративността и мистичността на класическата живопис. Съотношениетомежду органичните и абстрактни форми, в един естетически контекст изгражда фокуса в творческия процес на художничката, който извежда визулнотемата в картините й като същност на нейното изкуство. Водещата тема за връзката на духовното с универсалното въздейства интензивно върху наблюдателя, който първоначално улавя една загадъчна мистичност и излъчване на картината, в която впоследствие темата трайно се разкрива. Тези картини напомнят на ДНК-вериги, които съдържат повече информация, от видимата с просто око.

Мартина Мунзе има участия в много значими национални и международни изложби. Нейни произведения са предлагани успешно на търг от аукционна къща „Кристис“.

Художничката ще присъства на откриването на изложбата.

 

Nike Sneakers | Nike Shoes, Sneakers & Accessories