"Vivaldi & Piazzolla 4 you" - концерт на Quarto Quartet и приятели
08.10.2014

България

На 8 октомври от 19:30 часа в зала „България” Quarto Quartet („Кварто квартет”) към Софийска филхармония откриват сезона си заедно със свои приятели музиканти от най-добрите столични оркестри. В концерта „Vivaldi & Piazzolla 4 You” („Вивалди и Пиацола за Вас”), освен различните сезонни настроения, които талантливите музиканти ще пресъздадат чрез своите инструменти, ще се насладите и на широкия размах на концертната програма  - от барока, до танго и джаз.

Концертът ще бъде в две части, като в първата част ще чуете две от най-популярните произведения на Антонио Вивалди - „Четирите годишни времена” и Концерт за две цигулки и струнен оркестър. Солистите ще бъдат двамата любимци на публиката и изключителни професионалисти - цигуларите Иван Пенчев (Quarto Quartet, Софийска филхармония) и Иван Въгларов (Оркестър на нациите, Германия). Във втората част ще звучи премиерна версия на „Четирите годишни времена” по Астор Пиацола. Специалният аранжимент, дело на Матиас Гонзалес, превръща всяка от частите на това произведение в модерни Кончерто гроссо, където заедно с цигулката и бандонеона всеки инструмент от оркестъра се нуждае да е в ръцете на виртуозен солист. Тази нова версия на „Годишните времена” по Пиацола, Матиас написва именно за концерта на Quarto  на 8 октомври. Той им гостуваза втори път тази година и освен, че е популярен концертиращ бандонеонист се занимава от години и с композиция.

 Благодарение на Софийска филхармония билетите са на цени от 10, 15 и 20 лева и са в продажба на касата в зала „България”, където можете да получите и картичка за отстъпка от цената на билетите за Quarto-програмите (картичката за отстъпка ще важи за целия предстоящ сезон на Quarto Quartet). Онлайн резервации на билети: ticketplus.bg

Иван Въгларов е роден е в гр. София в семейство на музиканти. Завършва НМУ „Л. Пипков” и ДМА „П.Владигеров” в класовете на  Юлия Ангелова, Петър Арнаудов и Дора Иванова. Продължава образованието си в „Hochschule für Musik“  Вюрцбург, Германия с Магистърска степен в класа на проф. Хервиг Цак. Бил е концертмайстор на Нов Симфоничен оркестър София. Живее и работи в Германия в оркестри като Philharmonie der Nationen, SWR-Radio-Sinfonieorchester Щутгарт, Südwestdeutsche Philhharmonie Констанц,Stadttheater Würzburg и други. Иван Въгларов е цигулар с много солови изяви, както и участва в камерни концерти в България и Европа.

Матиас Гонзалес е роден през 1981 г. в Буенос Айрес, Аржентина и е популярен изпълнител на бандонеон, който има многобройни участия в проекти с най-големите световни танго оркестри, както  и известни камерни танго формацииСлед завършване на музикалното си образование в Аржентина той продължава обучението си в Париж, Франция, където  изучава композиция и дирижиране. Има своя солова кариера с редица турнета по цял свят, както и участия в програми на едни от най-известните концертни зали в света - ColónTheater (La Coruña), Concertgeböw (Amsterdam), Bordeaux and Lyon operas и много други. На 9 юли 2014 г. Матиас Гонзалес гостува на Quarto Quartet като солист вКонцерт за бандонеон и оркестър от Астор Пиацола в зала „България”, под диригентството на Алехандро Дуалде (Аржентина, Италия). Два дни по-късно Матиас Гонзалес, заедно с пианиста Емануел Сотело и основния състав на Quarto участва в Гала-Милонга с танцови танго-двойки в Камерна зала „България”.

Quarto Quartet е български камерен състав за класическа и модерна музика, с проекти радващи се на голям успех. Негови участници са водещите музиканти – концертмайстори и водачи на оркестрите на Софийска филхармония, БНР, Софийски солисти, „Квартет Димов” и др. Създаден като клавирен квартет през 2005 г. от Иван Пенчев (цигулка), Дарина Василева (пиано), Татяна Тодорова (виола) и Стоян Божков (виолончело), (понастоящем на виолончелото е Димитър Тенчев), с цигулката си се присъединява и Светлана Станчева. Днес съставът следва линия на развитие, в чиято основа е динамиката - често Quarto променя състава си от дуо до камерен оркестър, като това прави възможно изпълнението на разнообразни програми. В разширения състав на квартета се включват и Силвет Салиева (контрабас) и Атанас Илиев (кларинет). На Quarto Quartet гостуват най-големите имена в музикалния свят, а музикантите от квартета са търсени за участия, както у нас, така и в чужбина.

Съставът е официален партньор на Софийска филхармония и през сезони 2011, 2012 и 2013 изпълни редица самостоятелни концерти в залите на Концертенкомплекс „България”. Quarto Quartet представи официално България в Брюксел, през 2011 година със своя програма в зала „Йехуди Менухин” на Европейския парламент, където прозвучаха клавирните квартети на Малер, Пипков и Брамс. Квартетът има десетки успешни концерти в страната и чужбина, записи за БНР и БНТ, а музикантите са лауреати на множество международни и национални конкурси – „Х. Виенявски” в Полша, „Коциян” в Чехия, „П. Владигеров”, „Музиката и земята”. За качествените интерпретации, които Quarto Quartet представят, квартета бе отличен с награди от престижни международни и национални конкурси – «250 години Моцарт» 2006, «Конкурс за Австрийска музика» 2008, Конкурс «М. Големинов» 2008, Конкурс „Йоханес Брамс 2010” в Австрия и други. 

latest Nike Sneakers | Air Jordan Retro - 2021 Release Dates + Preview , Fitforhealth