Хепънинг в столичния кв."Факултета"
29.08.2014

България

 Първото мероприятие ще се състои на 29.08.2014 г. (петък) от 10:30 ч. в Здравно-социален център на фондация "Здраве и социално развитие" в кв. "Факултета". На него ще бъдат организирани различни дейности (почистване на части от квартала) и арт ателиета с деца, младежи, гости и доброволци. Дейностите ще бъдат осъществявани и в слдващите дни и ще имат продължаващ ефект.

  •  кампания по почистване на части от квартала и част от събраните материали (вече започваме този процес на предварително събиране на материали от потенциални участници) да бъдат използвани за създаване на скулптори и пана, от които да бъде направена галерия на открито. Ще бъде търсен и възпитателен ефект от тази акция - от една страна децата и младите хора да формират разбирането, че средата, в която живеят и начина, по която тя изглежда е пряка отговорност на всеки един жител на квартала, от друга страна да се демонстрира нагледно как може да се трансформират ненужни и изхвърлени от употреба материали в предмети с художествена стойност. Този процес на трансформация би имал както чисто практически измерения, така и символни такива и то на много нива - психологически, личностови, социални.

Очаквани продукти/резултати от дейността: модел за взаимодействие с млади столични артисти и среща на жителите на квартала с модерното столично изкуство, включени в рисуване на открито, подобряване на комуникативните умения и самочувствието на децата и младите хора, позитивна промяна на социалната атмосферата в квартала, проведена акция за почистване на определени площи от квартала, галерия от статуи от материали за рециклиране и рисунки.

Buy Sneakers | Nike Air Max 270