Италиански Фестивал 2014
01.06 - 30.06.2014


Изключителна възможност да се представи още веднъж пред широк кръг българска публика традиционната среща, представяща най-емблематичното лице на нашата Страна, която поддържа и непрекъснато укрепва отношенията между България и Италия.

От реставрацията, историята, изкуството и архитектурата до спектакъла, от инфраструктурата до кулинарията и вината. Италианският Фестивал смесва език и съдържание в широкия спектър на "произведено в Италия".

Програмата за 2014 г. на Фестивала, организиран от Офисът в София на Агенция ИЧЕ с повече партньори, по повод на 2 юни, Националния Празник на Република Италия, е богата на ценни срещи, които ще привлекат вниманието на публиката от 1-ви до 30 юни. "България и Италия: Да строим заедно", конференция, насочена за развитие на българо-италианските споразумения в инфраструктурните проекти; семинар за техниките на реставрация на мозайки, със съпътстващи практически демонстрации, среща, която да подкрепи сътрудничеството между София и Равена, кандидати за Европейска столица на културата през 2019, и освен това "вкуси 2019" - един кулинарен и туристически маршрут, посветен на традиционната кулинария на италианските градове, кандидати за Европейска столица на културата 2019, организиран в някои италиански ресторанти в София. "Винена дегустация" на италиански вина, пред професионална публика, и още много културни изяви. Специална благодарност на Посолството на Италия в София и на нашите партньори, които направиха възможно осъществяването на единайсетото издание на Фестивала.

Чинция Бруно - Директор на Офиса на ИЧЕ София

affiliate tracking url | Nike Air Max 270 - Deine Größe bis zu 70% günstiger