Сподели София: Вкуси града
16.06.2014


Вкуси 2019

   Фестивал на вкусовете от Италия или какъв ще е вкусът на 2019 година, когато един български и един италиански град бъдат избрани за културни столици на Европа.
   
   На 16 юни, от 18.00 часа, ще се открие кулинарното събитие „Вкуси 2019”, което ще продължи цялата седмица до 30 юни и е част от Италианския фестивал в България. Основният фокус на инициативата е представянето на италианските градове кандидати за културна столица на Европа 2019 г. – Перуджа, Каляри, Сиена, Равена, Лече, Матера чрез тяхната традицонна кухня.
   
   На специалното събитие в ресторант „Панорама” на хотел Кемпински, в компанията на шеф Жоро Иванов, ще бъде можем да се насладим на кухнята на Перужда, а специални гости ще бъдат организаторите на „Вкуси 2019” – Италианската търговска камара и Посланикът на Италия в България, заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова и Светлана Ломева, директор на Асоциация за развитие на София.
   Място за провеждане на инициативата ще бъдат италианските ресторанти в София, носители на приза „Италианско гостоприемство – Италианските ресторанти по света”. Там всяка от шестте вечери ще бъде посветена на отделен град и подготвеното меню ще бъде на разположение на клиентите през следващите 5 вечери.
   
   Кухнята на Сиена ще вкусим във вторник, 17 юни, в ресторант La Capannina. Сряда е денят на Равена в Cinecittà Osteria Italiana. Четвъртък в Osteria di Rado ще бъде домакин на Каляри, а в петък Матера ще бъде презентирана в „La Bottega Centro”. В събота Лече ще гостува на „Leo’s Trattoria Pizzeria”. На 18 и 19 юни Лоредана де Лука, директор на кандидатурата на Перуджа-Асизи 2019 ще посети София и ресторант „Панорама”. Перужда-Асизи 2019 са осигурили информационни материали за опознаване на културата и традиционната кухня на региона.
   
   Цел на „Вкуси 2019” е да ни запознае с културата през характерната кухня на Каляри, Лече, Матера, Перуджа, Равена и Сиена и да представи тяхната подготовка за културна столица.
   
   „Вкуси 2019” включва и интерактивна карта на ресторантите, които ще са домакини на всеки италиански град: https://mapsengine.google.com/map/viewer?hl=en&authuser=0&mid=znKU7QfiNj...

   За всички почитатели на италианската кухня и посетили най-малко три ресторанта е подготвена и томбола с награди. Победителите ще бъдат обявени на 24 юни.

bridge media | BAPE adidas Superstar Green Camo GZ8981 Release Date - SBD