Вежди Рашидов - акварели
22.05 - 28.05.2014

България

ВЕЖДИ РАШИДОВ

 ЦВЕТЯТА

акварели

от 22 май до 28 май 2014г.

        Изненада за почитателите на съвременното изкуство, а и за самите нас е настоящата изложба на Вежди Рашидов. Познат като скулптор със силно изявен творчески почерк, майстор на деформацията на формата, на  мощните и сурови образи. Изведнъж последните, най-нови  творби на Вежди в пространството на галерия Арте ни пренасят в един нов, непознат за публиката свят на автора – нежни, направо поетични акварели на цветя и пейзажи. Този обрат в чепатата творческа натура на Вежди отново доказва колко непредвидим е неговия талант, как няма еднопосочни определения,  за този който свободно владее езика на изкуството и може да си позволи всичко, дори да бъде изненадващо деликатен.

Само преди броени дни Вежди Рашидов получи поредното международно  признание, този път от Венеция – първия български скулптор във фонда на музея „Арсенал“ е отличен и с почетния медал на музея. Дълъг е списъкът с отличия на именития ни скулптор: от Ватикана, Париж, Полша, Монако, Ню Йорк, Япония, Украйна, Москва и др.

Макар и да е трудно да си представим с какво още може да ни изненада Вежди, винаги сме готови да приемем новите му предизвикателства пък били дори и цветни градини, майсторски!

 

Running Sneakers | New Balance 991 Footwear