6 май в Национален военноисторически музей
06.05.2014

България

Празнична програма и много настроение за Деня на храбростта и Празника на Българската армия в Националния военноисторически музей

Със специална празнична програма Националният военноисторически музей (НВИМ) ще посрещне своите посетители   в Деня на храбростта и Празника на Българската армия – 6 май.

За първи път сред експонатите от външната експозиция на музея ще може да бъде разгледана  фотоизложбата „Празникът на армията“, която представя воинските традиции за деня на Българската армия – кога, как се е отбелязвал и променял той през годините. Пана с архивни кадри от военни паради, запечатали тържествени моменти от 1885 г. до наши дни, ще разкажат за празника, носещ не само спомена за българската бойна слава, но и изразяващ надеждата за сигурно бъдеще.

Истински военен готвач ще допринесе за автентичното преживяване на посетителите, приготвяйки им в полеви условия емблематичната за войнишката кухня боб чорба (12.00 ч.).

За празничното настроение ще се погрижи и Представителният духов оркестър на Сухопътни войски, чиито музикални изпълнения ще звучат между 15.00 и 17.00 ч.

Традиционно на 6 май НВИМ обявява Ден на отворени врати от 10.00 до 18.00 ч. за хронологичната и външната експозиция на музея, както и за временните изложби.

Вход свободен е обявен и във филиалите на НВИМ – Военноморски музей – Варна, и Музей на авиацията – Пловдив.

Sports brands | Shop: Nike