ЛАЗАРОВДЕН | ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ В КВАРТАЛ ОБЕЛЯ
12.04.2014


Народно читалище "Просвета-1928" има удоволствието да Ви покани на празничен концерт по повод светлия християнски празник Лазаровден. Той ще се проведе на открита естрада в градинката при храм  Св. Йоан Кръстител в квартал Обеля и ще започне от 11 часа на 12.04.2014г. Изпъстрен с богата фолклорна програма в него ще вземат участие изключителните възпитаници на читалищните школи по народни танци, но също така и професионални народни певици, членове на  хора за автентичен фолклор към читалището.
   
След концерта ще се проведе традиционно Лазаруване по домовете и пресъздаване на Лазарските обичаи. Малко са местата в и около София, в които е запазен автентичният обичай "Лазаруване". Горди сме, че чрез нас традицията се запазва и преминава в следващите поколения със своите послания, ценности и значимост. Празникът е по проект Апликационни форми и е включен в общия културен календар на район "Връбница". По-нататъшното развитие на празника е от изключително значение за културния облик на столицата и е проява, която е подходяща и за кампанията "София - културна столица на Европа".
   
Във връзка с пролетните празници ще бъде представена и пролетна изложба-базар, която ще отвори врати на 10. Април 2014г. от 18 ч. Водещ на събитието ще бъде поетесата-цигулар Надя Петрова.

Nike Sneakers | Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent Leather" Obsidian/Blue Chill-White UK