„ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА”
05.04.2014

България

„ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА” С ПРЕМИЕРА В СОФИЙСКАТА ОПЕРА НА 5 АПРИЛ 

„Живяла някога една стара коза. Тя имала седем козлета и ги обичала, както майка обича децата си. Веднъж решила да отиде в гората за храна. Повикала козлетата край себе си и им рекла:

Мили деца, аз отивам в гората. Пазете се от вълка! Влезе ли тук, ще изяде всички ви заедно с кожата и костите. Този злодей често се преобразява, но пак веднага ще го познаете по дрезгавия глас и по черните му крака...” 

Това е началото на прочутата приказка „Вълкът и седемте козлета” на Братя Грим, която е в основата  на либрето на  Юлия Кръстева и Димитър Димитров на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета” от  известния  композитор Александър Владигеров. 

Мисълта на създателите на творбата е, че доброто винаги побеждава злото. В либрето на Юлия Кръстева и Димитър Добрев вълкът не умира, а е изпратен в зоопарка. 

„Лошият финал учи децата на отмъщение, на други обноски, а в природата и в живота трябва да има хармония и разбирателство между хората. Искам в този ведър мюзикъл, построен на основата на класическия джаз, всички - и артисти, и деца, да пеят и танцуват, лицата им да греят от радост ” - споделя Юлия Кръстева.

Режисьор е Юлия Кръстева, а диригент - Стефан Недялков. Участват:Благовестта Меки-Цветкова, Гергана Ряшева, Илия Илиев, Николай Павлов, Александър Георгиев, Атанас Йонков, Хрисимир Дамянов, Анна Гавраилова, Гергана Дудина, Антония Иванова, Рада Носикова, Цветелина Коцева, Росица Инджева, Красимир Кожухаров, Стефан Сахатчиев, Валентина Славова и  Надя Колева.Корепетитор е Петър Белнеев. 

Спектакълът „Вълкът и  седемте козлета” е с продължителност 50 минути, без антракт.

Sportswear Design | Nike React Element 87