Изложба-базар на мартеници в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей
04.02 - 08.03.2014


Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей - БАН
съвместно с
Национално сдружение "Задруга на майсторите на народни художествени занаяти"
представят

Изложба-базар на мартеници

4 февруари - 8 март 2014

Макар тази зима снегът и студът да ни изненадаха по-късно, вече нетърпеливо започваме да приканваме пролетта. Затова тази година в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН ще извикаме баба Марта по-рано, която е символ на новото начало, на отиващите си мразовити дни и на възобновената енергия.

За седма поредна година майсторките от Задругата на майсторите на народни художествени занаяти са подготвили ръчно изработени традиционни първомартенски модели, които вече са подредени в залите на Етнографския музей (ИЕФЕМ-БАН), който се намира на пл. "Княз Александър І" 1, София.

От 4 февруари до 8 март можете не само да взаимствате готови идеи от изложените модели, но и да участвате в изработването на мартеници по традиционни и съвременни технологии. Графикът на работилничките ще бъде предварително обявен на страницата ни във фейсбук и на http://iefem.blogspot.com/. Ако не сте от най-сръчните, може да закупите мартенички за своите близки и любими хора.

Величка Георгиева (София), Николина Нейкова (София), Цветанка Абаджиева (София), Калина Жечева (София), Елена Драмова (Пловдив), Параскева Стоянова (Търговище) и Светлозара Станева (Велико Търново) са подготвили различни образци, както традиционни, така и подчинени на фантазията, от естествени материали.

Официалното откриване на изложбата е на 4 февруари (вторник) от 17 ч. в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН.

Изложбата е част от събитията по повод 145-годишнината на БАН.

Best Nike Sneakers | M2k Tekno