Medeamaterial – проект на танцова резиденция на компания Colaps в Derida Dance Center
07.12.2013


В продължение на три седмици Маурицио, Сара и Джесика от италианската танцова компания Colapsрепетираха и разработиха своя танцов проект, наречен Medeamaterial. Спектакълът е интересна и нестандартна интерпретация на мита за Медея. „В този проект ние разказваме за връзката на всеки човек с уж неговото, но всъщност чуждо тяло, което като непотребен предмет, бива изхвърлено след като вече стане неизползваемо.” споделя Маурицио Мауро тяхната концепция.

Тази събота (07.12.2013), от 19:30 часа, в Derida Dance Center (Бул. Сливница 245), екипът на Colaps ще представи проекта си пред публика в работен вариант. Представлението е с вход  свободен!

Артистите от компания Колапс, Италия се фокусират върху средствата на танцовия театър. Те идват от Торино, където получават обучението си в специалност „Изпълнителски изкуства”. И тримата  участват в продукции като танцови артисти, а от 2010 година решават да обединят усилията си, за да превръщат своите идеи в реалност на сцената. Тяхната резиденция в DeridaDanceCenterсе реализира по проект CO-LABOR, по който танцовият център си партнира успешно със Столична община и фондация „Америка за България”.

Проект CO-LABOR е финансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата- 2019 г.

Derida Dance Center  за пореден път показва  разнообразието  в различни  танцови стилове и течения. В стремежа си да развива съвременния танц, дейностите в центъра са  фокусирани  върху обучителни, тренинг програми, танцови резиденции, продукции и  курсове както за професионалисти, така и за любители. Пространството заема важна част в културния живот на София, като регулярно се представят пърформанси и спектакли.
Derida Dance Center е представител на най-голямата мрежа за съвременен танц в Европа- Aerowaves и е партньор в множество международни проекти със значими културни организации.

От 2010 година до момента Derida Dance Center  се наложи като водеща организация в Европа, подкрепяща млади артисти чрез своята резидентска програма. 

Running Sneakers Store | Zapatillas de running Nike - Mujer