„4-ти километър“ - филм и изложба разказват за бившите военни казарми на София
11.10 - 17.11.2013


Нов документален филм и авторска изложба с 52 художествени фотографии, които носят едновременно заглавието "4-ти километър" на творческия тандем на фотографите и филмови оператори Борис Мисирков и Георги Богданов, ще бъдат представени за първи път пред публика на 11 октомври в Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство (САМСИ), бул. "Черни връх" №2, организатори на събитието "София тех парк".

И двете събития - и изложбата, и филмът, разказват по типичния за двамата съоснователи на продуцентска компания "Агитпроп" стил историята на бившите военни казарми, разположени в сърцето на София – зад Площада на авиацията, които през 2015 г. ще се превърнат в най-големия научно-технологичен парк в България на име "София Тех Парк".

Мисирков и Богданов и тяхната продуцентска къща "Агитпроп" документират историята и вида на този своеобразен резерват, намиращ се на терена на бившите военни казарми на 4-и километър, през лятото на 2013 г.

"За нас беше много по-важно да регистрираме и да разкажем духа на това място, отколкото просто да съберем суха фактология. Тя, така или иначе, съществува. Отворихме сетивата си докрай и просто се потопихме в този космос. Работихме много повече на емоционално ниво, отколкото на рационално", споделят авторите, цитирани от организаторите на събитието.

Откриването на изложбата "4-ти километър" е с начален час 18 ч., когато ще бъде направена и премиерата на филма.

Експозицията, чийто куратор е Надежда Джакова, главен уредник на музея САМСИ, ще продължи до 17 ноември.

Филмът със същото заглавие ще се прожектира в изложбената зала през цялото време на експозицията.

Sneakers Store | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Iicf