Арналдо Дзоки – ваятелят на Освобождението и традиционната българофилия на италианците
31.08.2013


Арналдо Дзоки – ваятелят на Освобождението и традиционната българофилия на италианците

Програма „Европа“ на Столичната община и Екип Инфохолици отново излъчват от Информационния център за кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019 на ул. „Париж“ № 1

Мястото не бе случайно избрано, тъй като в поредицата от осем мултимедийни събития „Картини от една изложба“ Екип Инфохолици и художниците от фондация „Алтернатива в изкуството“, с подкрепата на Програма Европа на Столичната община се стремят да представят пред софийската публика, аудиторията на Радио „София“ и дипломатическите среди у нас корените на европейските културни традиции в София, за да защитят по достойнство кандидатурата за Европейска културна столица.
Колко дълбоки са източниците на българофилията сред италианците? Дали първите прабългари са посетили италийските земи под предводителството на Алцек или два века по-рано?
Как фамилията Булгари се пресели от остров Корфу в Италия.
Джузепе Гарибалди – храбрец, герой и любимец на тогавашните медии и неговите български съратници. Италианските медии за Българското освобождение.
Скулптората като медия и „дивният“ флорентинец Арналдо Дзоки.
На 31. 08. 2013 г. от 14 до 16 часа водещите инфохолици Емил Янев и Кин Стоянов канят своите слушатели в „Софийският тебеширен кръг“, очертан в къщата на ул. „Париж“ № 1.
Досега се слушахме, време е да се видим!
Предаването може да слушате на адрес: radiosofia.bnr.bg

Buy Kicks | New Balance 991 Footwear