DA Fest
10.09 - 14.09.2013

България

DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия в София, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и др.

Фестивалът има мисията да изгради благотворна културно-образователна среда в полето на дигиталните изкуства, създавайки платформа за диалог между артисти, студенти, изследователи, преподаватели и критици, работещи в тази сфера.

Повече от 100 творци и теоретици от общо 15 държави взеха участие в трите издания през 2009, 2010 и 2011г. Богатата фестивална програма събра в София водещи имена от международната художествена сцена и предостави уникален шанс на българската аудитория да се запознае отблизо с тяхното творчество. Освен с авторите, които пристигат в София, събитието има многобройно дистанционно участие и чрез филмовата програма на фестивала.

Четвъртото издание на фестивала ще се проведе от 10 до 14 септември 2013г. в различни локации от централните сгради на Художествената академия на ул. Шипка 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.

Сред участниците в новото издание на фестивала са: Бернд Опл (Австрия), Пьотр Виржиковски (Полша), Петер Уилиям Холден (Англия/Германия), Марко Донарума (Италия/ Великобритания), Геум-Хюнг Джеонг (Южна Корея), Роб Фишър (Германия), Сибин Василев и Фабиан Блайш (България/Германия), Петко Дурмана (България) и много други.

Пълната програма на събитието ще бъде публикувана до края на месец август на уеб сайта на фестивала: www.da-fest.bg

Sneakers Store | New Jordans – Air Jordan 2021 Release Dates , Gov