Изложба на Димитър Солаков "Exhibition view"
21.03.2013


На 21 март (четвъртък), 18 ч., в Галерия-чекмедже 0GMS (бул.”Васил Левски” 134, в пространството на ИСИпредставя изложбата на Димитър Солаков "Exhibition view"

Работата на Димитър Солаков „Exhibition View“, направена специално за чекмеджето на 0gms, е свързана с навиците ни на гледане на изложби и как те могат да бъдат променени. Авторът използва средствата на фотографията, за да представи панорамна гледка от своя изложба в галерията на Института за съвременно изкуство - София. 

Въпросите кога се е състояла тази изложба и какво именно показва тя остават загадка обаче. Зрителите разполагат единствено с 360˚ панорама – документация от събитието, на която могат да се различат някои от познатите до този момент фотографии на автора, експонирани върху стените на галерията на Института. Дали това е реално или въображаемо събитие, дали показаната в чекмеджето работа е документация от изложба или самостоятелно произведение и защо е използван принципът на панорамата, за да се покаже изложба, са темите, които занимават автора. С едно пълно завъртане на обектива на камерата реалното триизмерно пространство на галерията на ИСИ-София се превръща в двуизмерен образ, който удобно може да се вмести в галерията-чекмедже. 

Започвайки развитието си като автор с фотографски серии като „Младост“, „Точки на взаимодействие“, „(моята) България“ и други, с последната си работа Димитър Солаков изследва една от основните възможности на съвременното изкуство - неговата способност да създава парадоксални ситуации и да задава сякаш тавтологични въпроси, които във и чрез повторението откриват пред зрителя нови гледки и начини на възприятие. 

Димитър Солаков е роден през 1987 г. и завършва Нов Български университет, София. Използва основно медията на фотографията и видеото. В работата си изследва връзката между природата, урбанизацията и човека, поставен между тях. Творбите му могат да бъдат както много лични, така и съвсем дистанцирани, от позицията на страничен наблюдател. Негови фотографии са участвали в редица международни изложби, част от които са: “The Power of Doubt”, Times Museum (Гуанджоу, Китай), Bienal de Cuenca XI (Куенка, Еквадор), PHotoEspaña (Мадрид, Испания).

Best Sneakers | Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!