Изложба „Откровения. Алвин Ейли: революция с танц“
26.02 - 22.03.2013


Фондация Credo Bonum в партньорство с Посолството на САЩ представят изложбата „Откровения. Алвин Ейли: революция с танц“, посветена на една от най-уважаваните и популярни съвременни танцови трупи в света и нейния основател. Тя ще бъде открита на 26 февруари от 18:30 ч. 

Експозицията, която ще продължи до 22 март, представя избрани архивни плакати от библиотеката към фондацията Alvin Ailey Dance Foundation от турнетата на трупата през годините и хвърля поглед върху живота на Ейли като един от най-почитаните модерни танцови хореографи на 20-ти век.

Освен плакатите изложбата в галерия Credo Bonum включва колекция от фотографии от работата на някои от 70-те, създавали танци за трупата, хореографи. Централна част в проекта заема кратък филм за живота на родения в Тексас Ейли, историята и развитието на Alvin Ailey American Dance Theatre (AAADT). Алвин Ейли основава AAADT с визията за трупа, отдадена на обогатяване на модерния американски танц, както и опазване на уникалността на афроамериканския културен опит. Когато умира през 1989 г., Алвин Ейли оставя след себе си огромна мултикултурна танцова трупа, достигнала чрез магията на танца до повече от 23 милиона души в 71 страни по целия свят. 

Изложбата е в чест на Месеца на афроамериканската история, който се отбелязва в САЩ от 1926 година насам, и почита приноса на афроамериканците към културния и политическия живот на американската нация. 

latest jordans | Nike Releases, Launch Links & Raffles