Откриване на Виртуалния музей „Сердика – Средец – София”
13.12.2012


На 13 декември /четвъртък/, от 11.00 ч., в Сердикийския амфитеатър в хотел „Арена ди Сердика” /ул. „Будапеща ” №2-4/ ще се състои откриването на Виртуалния музей „Сердика – Средец – София”. 

Виртуалният музей „Сердика – Средец – София” ще бъде открит от Йорданка Фандъкова, кмет на София. В събитието са поканени да участват   д-р Тодор Чобанов – заместник-кмет на София, общинските съветници Малина Едрева, Калоян Паргов и Ирина Йорданова, Галина Бежанска – директор на Дирекция „Култура” на Столична община.

Виртуалният музей „Сердика – Средец – София” е проект на Рекламно – информационна агенция „Златен змей”, съфинансиран от Програма „Култура” на Столична община през 2012 г., в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата и е инсталиран на сайта www.sofiamuseum.bg.

Показани са базиликата „Света София” със Сердикийския некропол, църквата „Свети Георги” – Ротондата и Боянската църква. Представени са последните резултати от исторически и културологически изследвания, най-интересните от които се дискутират във форума. Виртуалният музей „Сердика – Средец – София” има потенциала и амбицията да се превърне в един от информационните канали в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. 

По време на откриването на Виртуалния музей ще стартира проект         „От Сердикийския едикт до Сердикийския събор и след това”, който предстои да се популяризира в сайта www.sofiamuseum.bg под слогана „Сердика – първата християнска столица на Европа”.

 

Sports brands | Best Selling Air Jordan 1 Mid Light Smoke Grey For Sale 554724-092