Компютърно пространство
27.10 - 29.10.2011

България

23-то издание на некомерсиалния международен фестивал за компютърни изкуства. Той се състои от конкурсна и фестивална част и церемония по награждаване на победителите в конкурса. Конкурсната част започва през месец април на сайта на „Компютърно пространство”, а фестивалната част/включваща официалната церемония по награждаването и семинари на определени теми свързани с компютърните изкуства/ се провежда традиционно в края на месец октомври

Кой не се е захласвал по страхотните визуални ефекти и компютърна анимация на Terminator, Jurassic Park, Ice Age или Toy Story? Колко от нас могат да устоят на притегателната сила на компютърните игри, да потънат във виртуалната реалност на 3D симулатори, да играят в мрежа и станат част от едно виртуално общество, да построят интересна стратегия? Кой не е бил впечатлен от магическите звуци на електронната музика - в шоу-концертите на Жан-Мишел Жар, в музиката на Вангелис или в по-съвременните VJ спектакли?Не е ли фантастично да виждаш приятеля си по Skype и да си говориш безплатно с него колкото искаш, докато той или тя са на другия край на света?Или да “излиташ” към небето и се “приземяваш” в някой град с Google Earth? Един от “виновниците” за всичко това са компютърните изкуства и съвременните комуникации...

"Компютърно пространство" е некомерсиален международен фестивал за компютърни изкуства с престижно международно участие и отзвук във всички големи медии. Това е един от първите по рода си фестивали в Европа, който до момента има 22 издания. С многобройните си проекти и посетители от цял свят “Компютърно Пространство” е най- значимото събитие за компютърни изкуства в Югоизточна Европа.

Известни студия, фирми и артисти от цял свят са участвали в "Компютърно Пространство", сред които: Platige Image (Полша) – носител на номинация за Оскар;  Studio AKA (Великобритания) – носители на наградa на Pixar; Miralab (Швейцария) – световнопризнатият център за графика и анимация; Maga Animation Studio (Италия); ART + CОМ (Германия); Astra Net - известната международна сателитна комуникационна компания; Ars Electronica Center Linz (Австрия) – център за съвременни медии и комуникации; IRCAM (Франция) - центъра за съвременни медии, звукоакустика и координация; Academy of Media Art Cologne (Германия); ZKM Karlsruhe (Германия); European Media Art Festival (Германия), Институт по електроакустика към Виенския Университет и много други - пионери в новите технологии и съвременните медии.

В центъра на събитието винаги са стояли бързото развитие на съвременните технологии и синтеза изкуство-наука-технологии. “Компютърно Пространство” акцентира върху творчеството, върху творческите идеи и превръщането им в проекти. Многообразието от проекти и дискусионни теми през изминалите години отразява успешното съчетаване на изкуство и технологии, както и нарастващият интерес на младите талантливи хора към компютърното изкуство.

Миналата година “Компютърно Пространство” отбеляза своето 22-ро издание. Конкурсната част на форума привлече над 100 участници.

Форумът “Компютърно Пространство” се състои от конкурсна и фестивална част. Конкурсът стартира през юни (на сайта www.computerspace.org) и продължава до 30 септември. В този период всички желаещи регистрират проектите си на сайта на “Компютърно Пространство”, след което компетентно жури ги оценява и излъчва победители в съответните категории. Категориите са общо 5, като последната “уеб дизайн” се разгръща в 5 под-категории. Всички категории за участие на проекти в рамките на форума са:

1.    Компютърна графика;
2.    Компютърна анимация;
3.    Офлайн мултимедия;
4.    Електронна и компютърна музика
5.    Уеб дизайн (в пет под-категории);

Тази година фестивалната програма ще се състои на 27 – 29 октомври 2011. На официалната церемония ще бъдат обявени и наградени 27-те победители в 9-те категории на конкурса. Ще присъстват гости и приятели на форума от цял свят, представители на най-големите медии в страната, експерти в областта на компютърните изкуства. Традиционно се връчват и специални награди на Microsoft, Adobe, Apple и др.

За втора поредна година пък изображения, свързани с компютърна графика и анимация, ще бъдат изложени на Моста на влюбените до Националния дворец на културата(НДК) от 24.10.2011 до 10.11.2011.

Очакваме вашите проекти на  www.computerspace.org!

best Running shoes brand | シューズ