Картини от тинейджърския живот

България

Каним те заедно с Милица Гладнишка да влезеш в обувките на едно необикновено момче.

По пътя на съзряването си, едно момче търси отговори на въпросите:
Какво е да си полулош? Немного лош? Наполовина лош? А другата половина тогава каква е? И откъде идва лошотията?

Героят трябва сам да се оправя в живота, който му сервира изпитание след изпитание. Пълната палитра от недоверие, проверки и провокации от страна на деца и възрастни, тормозът и злобата на околните, могат ли да станат причина за сбъдване на „лошите пророчеста“?

Флашмоб: Супер масово нощно каране СОФИЯ


Флашмоб: Супер масово нощно каране СОФИЯ. Целта на събитието, е да се покаже, че мотористите в София ги има, и техния живот на пътя трябва да бъде пазен. Сбирката ще се състои на резиденция БОЯНА на 30.08.2014 в 21:30.

Демонстрации на римско въоръжение, битка между римляни и хуни


С Римски ден в с. Белчин, Самоков, ще се разнообрази крепоста Цари Мали град. Сред останките на древния град ще оживеят древни ритуали, занаяти, весталки, легионери, патриции и знатни римлянки, и битка между римляни и хуни.

19.07.2014г.

Проект „Зелена библиотека”

България

На 19 юли, събота, от 17.00 ч., в парка до църквата на ж.к. „Люлин 4”, младежи на Европейската доброволческа служба от Латвия, Гърция, Дания, Франция, Испания, Италия и България ще четат свои любими откъси от книги. 

Проектът „Зелена библиотека” /Green Library/ на Столична библиотека е част от лятната културна програма на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Флашмоб: Извади си главата от торбата!

България

СИПИ.еу и За Земята представят:
3 юли - международен ден без полиетиленови торбички -www.plasticbagfreeday.org,
- и супер повод да сипем следващата ни акция! 

Каним ви заедно да направим флашмоб в Централни хали. Целта ни е да привлечем общественото внимание и да подтикнем хората да забравят за еднократната торбичка.

Ще бъдем провокативни, усмихнати и ще се забавляваме много. 

„ПИКНИК НА СВОБОДАТА. СОФИЯ:ПОЕТИКИ“


На 14 юни 2014 г. от 17.00 часа до 22.00 часа на Лятната сцена на Борисовата градина, под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев ще се открие международния „Пикник на Свободата“.

Тази година Германия, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и България отбелязват 25 години от падането на комунизма. По този повод дипломатическите им представителства и техните културни институти в България съвместно със Сдружение „София Поетики“ и Столична община ви канят в съботната вечер на първия по рода си „Пикник на Свободата“.

Шествие в подкрепа на осиновяването на бездомни кучета

България

Шествие в подкрепа на осиновяването на бездомни кучета 08.06.2014

Началният час на нашето шествие е 11:30 часа, а сборният пункт е входът на градинката на Националния дворец на културата откъм кръстовището на бул. „Витоша“ и бул. „Патриарх Евтимий“. Крайната ни точка е магазин PETS&U (до хотел „Хемус“).

В шествието ще се включат Милена Славова, Лео и Никол Станкулова с домашните си любимци. Те ще станат кръстници и на кученцата от Осиновителския уикенд.

Лекция "Пърформансът във фотографията"

България

В творчеството си Daria Marchik обединява фотография и костюмен дизайн, създавайки характерните за нея хибридни образи, които я правят известна в цял свят.

Лекция на Саша "Изкуството на пърформанса"

България

Нейното изкуство понякога наподобява поп-арт скулптура, понякога се приближава до експериментите с визуалната илюзия в духа на поп-арта. Фролова става известна в цял свят с психеделичния си пърформанс AQUAAEROBIKA.

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“- ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ ЗА ДЕЦА

България

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“ е първият по рода си проект на ТЕАТЪР НА СЕТИВНИЯ ЛАБИРИНТ, специално създаден за ДЕЦА!

Очаква Ви фантастично пътешествие из ВСИЧКОЛЕНАТА, където ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО!

„ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВСИЧКОЛЕНАТА“ е интерактивно-сетивно приключение – „ЛАБИРИНТ“, в който вътрешното ДЕТЕ свети и играе, учейки се да разчита знаците на ВСИЧКОЛЕНАТА!

Subscribe to пърформанс