Награда за превод „Кръстан Дянков” 2013

България

Церемония по награждаване 2013 § 80 години от рождението на преводача

Фондация „Елизабет Костова” има удоволствието да Ви покани на церемонията по връчването на годишната награда за превод „Кръстан Дянков”.

Церемонията ще се състои на 11 ноември (понеделник) 2013 г., от 19:00 ч., в Център за култура и дебат „Червената къща“, ул. „Любен Каравелов” 15, гр. София.

Наградата за кино на ЕП LUX 2012


LUX 2012: Наградата за кино на Европейския парламент е представена за втора поредна година, в партньорство с Международния София Филм Фест и Италианския културен институт в София. Прожекциите на трите филма финалисти ще се състоят за първи път в България от 28 до 30 ноември в Дома на киното. На 28 ноември в 18.00 ч. панорамата ще бъде открита официално от Мира Сталева - заместник-директор на София Филм Фест, Виолета Станичич - ръководител на Информационното бюро на ЕП в България, и Анна Амендоладжине - директор на Италианския културен институт в София.

Награда за превод „Кръстан Дянков” 2012

България

Фондация „Елизабет Костова” има удоволствието да Ви покани на годишната церемония по връчването на наградата за превод „Кръстан Дянков”.

За събитието:
Церемонията ще се състои на 29 ноември (четвъртък), от 18:00 ч., в Американския център, пл. „Славейков” 4А. За да потвърдите присъствието си, моля, свържете се със Симона Илиева на имейл: silieva@ekf.bg.

За наградата:

Програма на Art space - лятна сцена до НДК за периода 14-20 септември


14 септември, петък

20:00 ч. Рок концерт на Боксер - Емил Костов „Бокси“ - ударни; Владимир Мустакерски - бас китара; Недко Пенчев - китара; Борис Симеонов - вокал

Вход свободен

15 септември, събота

20:00 ч. Рок концерт на Дуботур и Осил Амук 

За седемнадесета година Classic FM радио и галерия „Макта” ще раздадат престижните награди „Златно перо”


За седемнадесета поредна година Classic FM радио и галерия „Макта” ще раздадат престижните награди „Златно перо” за изключителен принос към българската култура и изкуство. Призовете под формата на брошка, изработени от 24 каратово злато, ще се връчат на 24-ма представители на българската култура и изкуство на официална церемония на 22 май 2012 г., от 11:00 часа в Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

"Награди като за последно" - ИКАР 2012


„Награди като за последно, преди края на света” – това ще бъде темата на тазгодишната церемония за връчване на традиционните награди „Икар” за театрално изкуство. Защото, ако Земята изчезне, Икар няма къде да падне и ще продължава да лети. Заедно с всички, които обичат театъра…”. Специалната комисия е отсяла номинациите сред 90 спектакъла от последния театрален сезон в София. Най-много номинации е получил спектакълът „Завръщане във Витенберг” на Иван Добчев и Георги Танев.

Subscribe to награди