СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ


За 16-та година СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ (Sofia International Film Festival) ще събере филми, гости, звезди, журналисти и почитатели на доброто кино в София. Между 9-и и 18-и март 2012,  най-мащабното международно киносъбитие в България отново ще заяви присъствието си като един от значимите фестивали в Югоизточна Европа, влязъл в класацията на 50-те топ фестивала според сп. „Варайъти”, който достойно представя страната ни по целия свят.

Почисти и прочети с второто издание на „Стара хартия за нова книга“


Йорданка Фандъкова е патрон на инициативата за насърчаване на детското четене и разделното събиране на отпадъци

НЕ Фест 2: "Гледни точки"


НЕ Фест е международен мултижанров фестивал за независимо експериментално изкуство, организиран от фондация НО Студио (https://www.facebook.com/no.studio.bg), който представя млади и неутвърдени автори от България и чужбина, експериментиращи в различни области на съвременното изкуство – визуални, музикални, театрални, танцови, кино, литературни изкуства. НЕ ФЕСТ поощрява сливането на границите между отделните жанрове и освободеността при творческия процес.

SoExtreme Art Camp 06.09.2014 @ SOHO

България

Както обещахме на рожденния ни ден, септември месец ще започнем зашеметяващо програмата си от събития с едно екстремно, арт случване, подобно на базарите, които организираме.

Западен парк фест 2014


Фестивалът за изкуствата цели да промени и превърне Западен парк и околността от място за почивка в работилница на артисти, гости и минувачи, които заедно да създадат оригинали произведения и творчески ситуации.

Sports brands | Men's Sneakers

Фестивал за поп и рок музика СОФИЯ2014


Фестивала за поп и рок музика София 2014 на 18 септември от 19.00 часа в зала 1 на НДК

Sports Shoes | Saucony Lanzar JAV 2 - Unisex , Worldarchitecturefestival

Изток в парка

България

Ако ти не отидеш при Изтока, защо Изтокът да не дойде при теб?

Международен кооперативен ден

България

Централният кооперативен съюз и Супермаркет КООП Ви канят заедно да отбележим 92-рия Международен кооперативен ден!

Световен ден без автомобили

България

Световен ден без автомобили. 
Отбелязва се от 1997 г. първоначалнов Европа, а от 2000 г.

Пазар за роби и гладиаторски битки в село Склаве, община Сандански


Най-прочутият в света гладиатор е от племето меди - тракът Спартак. През 73-71 пр.н.е той вдигнал на въстание гладиатори и избягали роби и разтърсил из основи Римската империя, процъфтяваща върху експлоатацията на робския труд. При разгрома на бунта над 6000 от въстаналите роби били разпънати на кръст по пътя Виа Апиа, свързващ столицата Рим с Капуа, градът в който се е намирала школата на разбунтувалите се гладиатори. Тялото на Спартак останало в неизвестност, но историята запазила за вечни времена неговото име и дело.

Subscribe to фестивал