„ПАМЕТТА НА ОГЪНЯ“ в нощ на театрите

България

(Безплатно) Едно от най-интересните събития в "Нощ на театрите" 15.11.2014 ще бъде в 21.00 ч. пред ротондата "Св. вмчк Георги" - София (в двора на президенството).

СРАВНИТЕЛНА ФИЛОСОФИЯ НА ИЗТОКА И ЗАПАДА


Новият Акропол стартира:
Курс  “СРАВНИТЕЛНА ФИЛОСОФИЯ НА ИЗТОКА И ЗАПАДА”

чиято първа лекция ще се проведе на 20 октомври 2014 г. (понеделник) от 19.00 ч., в седалището ни на адрес гр. София, ул. Генерал Гурко № 38, ет. 2. Курсът се състои от 14 лекции, които се провеждат един път седмично, всеки понеделник от 19.00 часа.

Фестивал "Живо наследство 2014"


Български народни песни и хора, банатски обичаи и каракачански танци, възстановка на ритуали, демонстрация на древни техники за изработване на сувенири от восък, метал и мъниста, ще се представят на седмото издание на фестивал „Живо наследство“.

Концерт на открито "Попяли и поиграли"

България

На 21 юли, понеделник, от 19.30 ч., в градинката на ул. "Владайска" /зад Министерство на земеделието и храните/, ще се състои концерт "Попяли и поиграли". 

В програмата участват любителските състави на клуб "Българско хоро" и клуб "Българска песен" към Народно читалище „Бачо Киро”.

РЪКОВОДИТЕЛ: ЕВГЕНИЯ ГРЪНЧАРОВА: 

ВХОД СВОБОДЕН!

Международен кооперативен ден

България

Централният кооперативен съюз и Супермаркет КООП Ви канят заедно да отбележим 92-рия Международен кооперативен ден!

Всички са добре дошли на Фестивал на българските занаяти, фолклор и изкуство пред Супермаркет КООП в столичния квартал Красна поляна!

Ще може да видите на живо демонстрации на български занаяти, а също така ще може да се включите в специално подготвените работилници и да сътворите красоти със собствените си ръце!

Приключенска академия 2


Приключенска академия е не просто лагер.

Това е свят изпълнен с чудати и интересни неща далеч от ежедневието, свят, предлагащ неограничени възможности, знания и умения, свят, изграден на доверие и създаване на приятелства.

КЪДЕ: с. Аспарухово/ около яз. Цонево

Комплекс „Мимоза“ предлага чудесни условия за отдих и забавления. Комплексът разполага с 2 постройки, намиращи се на 200 метра от брега на яз. Цонево.

Къща 1 - капацитет 3 двойни стаи.

Приключенска академия


Приключенска академия е не просто лагер.

Това е свят изпълнен с чудати и интересни неща далеч от ежедневието, свят, предлагащ неограничени възможности, знания и умения, свят, изграден на доверие и създаване на приятелства.

Най-малките имат нужда от специфични грижи. За тях сме подготвили микс от безопасни спортни игри и приключения на открито. Множество активности, които са насочени към откриване на нови предизвикателства и придобиване на нови умения.

КЪДЕ: с. Аспарухово/ около яз. Цонево

Пазар за роби и гладиаторски битки в село Склаве, община Сандански


Най-прочутият в света гладиатор е от племето меди - тракът Спартак. През 73-71 пр.н.е той вдигнал на въстание гладиатори и избягали роби и разтърсил из основи Римската империя, процъфтяваща върху експлоатацията на робския труд. При разгрома на бунта над 6000 от въстаналите роби били разпънати на кръст по пътя Виа Апиа, свързващ столицата Рим с Капуа, градът в който се е намирала школата на разбунтувалите се гладиатори. Тялото на Спартак останало в неизвестност, но историята запазила за вечни времена неговото име и дело.

Реставрация на историческите повърхности: фрески, мозайки и произведения от камък


Семинар-работилница на тема „Реставрация на историческите повърхности: фрески, мозайки и произведения от камък” ще се проведе в София от 18 до 20 юни 2014 г. в Клуб на Фоторепортера, Източна порта Сердика на ул. Дондуков 1.

СтолицаЛитература

България

Програмата на „СтолицаЛитература” през 2014 г. включва:
Понеделник | 2 юни

19:00 Четене в крачка
Мълчалив флашмоб, играещ със заразителния ефект от четенето в споделени публични пространства.
Софийско метро | Линия „НДК“ – „Сердика“ –„Софийски университет“

Subscribe to културно наследство