РЕЦИКЛИРАЙ и „РЕ>ЛА>КС”-ИРАЙ С ПРОЕКТ „РЕ>ЛА>КС”
07.06 - 27.06.2014

България

Фондация ФОРУМ ГРАДСКИ АЛТЕРНАТИВИ заедно с екип на фондация NOSTUDIO създават инициативата „РЕ>ЛА>КС”, с финансовата подкрепа на  Национален фонд „КУЛТУРА” и Столична програма „КУЛТУРА”.

Три столични пространства ще бъдат претворени посредством нови предмети от стари вещи по време на събитията на Проект „РЕ>ЛА>КС” през месец юни. Старт дава парк „Хиподрума” на 7-ми юни, в партньорство с ОКИ Красно село.  Програмата ще включва разнообразни уъркшопи, акции и презентации на неправителствени организации, подкрепящи природосъобразния и устойчив начин на живот. В допълнение, на 14-ти юни, публиката ще има възможност да гледа прожекции на документални филми като „Бунище Земя” и „Те отлитат” в едно нетипично кино като Undergara, а вечерта да се наслади на изпълнението на популярния рага изпълнител JahmmiYouth. 21-ви юни е посветен на прекия контакт с публиката – екоорганизации ще могат да представят дейността си на изложението на открито на площад „Журналист”. Освен в градското пространство, създадените предмети в работилниците на „РЕ>ЛА>КС” ще могат да бъдат видяни и от 23-ти до 27-ми в галерия „Алма Матер” в Ректората на СУ, благодарение на Културен център СУ. Финалът на събитията ще бъде във Фабрика за градско изкуство, част от ZONA CULTURA, където екипът на проекта ще представи подробно постигнатите резултати, а преработените вещи ще бъдат обявени за разпродажба на благотворителен базар в подкрепа на „Училище сред природата” към НЧ „Бъдеще сега 2006” в с. Гудевица, Смолянско.   

Организаторите си запазват правото на промени в програмата и локациите на събитията.
За актуална информация: www.facebook.com/proekt.relaks

07 юниПарк „Хиподрума” (в партньорство с ОКИ „Красно село”):

13:00 – 18:00 – Уъркшоп „Рециклирай с РЕ>ЛА>КС”
13:00 – 18:00 – Уършоп „Приготвяне на Трахана” – ястие от арабски произход, широко разпространено в Странджа, Сакар, Родопите /  Slow Food България
13:00 – 18:00 – „Донеси си канче” / СИПИ.еу
13:00 – 18:00 – „Колело под наем – безплатно / Sofia Green Tour, Sofia Bike Rental
13:00 – 15:00 –
Dj set / Neolithic Vox (Chill Station)
14:00 – 16:00 – Демонстрация на ръчно изработване на бижута / Сдружение „Черчеве”

Проект „РЕ>ЛА>КС” се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура” и Столична програма „Култура”, в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Партньори:

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Културен център СУ, Национална художествена академия, ОКИ „Красно село”, Община „Красно село”, Община „Сердика”, ЕКОПАК, Фабрика за градско изкуство, Undergara, Зона Култура, НЕ Фест, Студио ALLin, Сдружение „Трансформатори”, funkt.eu, Див Рошков, Slow Food България, СИПИ.еу, Sofia Green Tour, НЧ „Бъдеще сега 2006”, Сдружение „Черчеве”, БДЗП, БФ „Биоразнообразие”, WWF, Greenpeace, За Земята, Прозрачни планини, Сдружение за дива природа „Балкани”, Моно Колектив,gowhere.bg, SofiaLive, binar, БНР.

Организатори: 
ФОРУМ ГРАДСКИ АЛТЕРНАТИВИ
 http://fua.bg/
НО Студио
 https://www.facebook.com/no.studio.bg

За контакти:
+359 896 795 767
proekt.relaks@gmail.com
www.facebook.com/proekt.relaks

Buy Sneakers | Nike Shoes