София диша 2014
03.08 - 31.08.2014


По традиция през август София опустява. Жителите й се изнасят на морето, а заедно с тях и хората, които превръщат местожителството в местоживеене. Театрите пускат завесата, изложбените и концертните зали затварят врати и даже кината преминават на летен режим. Накрая, дори уличните музиканти сезонно запрашват към морето, където се опитват да изкарат някой лев от туристите.

И все пак в София остават хора. Тъй като рядко някой ходи за цял месец на почивка, и през август столицата е пълна с нещастни, задушаващи се в жегите софиянци, които чакат заветната отпуска или тъгуват по нея ако вече е приключила (може да различите едните от другите по тена на кожата).

От няколко години насам обаче августовска София не е това, което беше. През 2010 г. шепа ентусиасти, с подкрепата на Столична община поставиха началото на проекта „София диша“. Идеята е проста – през всяка от неделите на месеца се затваря за автомобилно движение някоя от емблематичните софийски улици. И се отваря място за културни, спортни и социални прояви, където млади хора професионални или не артисти да покажат това, което умеят.

Оттогава насам фестивалът със странното име се превърна в една от запазените марки на града ни, част от Културния календар на София и един от гвоздеите в подкрепа на кандидатурата на столицата и Югозападен регион за европейска столица на културата. През 2014 г., август ще има пет, а не четири недели и петата поредна „София диша“ за пръв път ще има пет издания. Които обещават този път да бъдат... разтърстващи.

latest jordan Sneakers | Sneakers Nike Shoes