Пролетна "Танцова работилница" 2014
31.03 - 06.04.2014

България

„Танцова работилница“ е едноседмична интензивна танцова програма, която се провежда в България ежегодно по време на училищната пролетна ваканция. Тя е плод на международно сътрудничество, което има за цел да обучава млади танцьори – предимно от България, но и от цял свят. Проектът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България"
В течение на една седмица танцьорите (както професионалисти, така и напреднали аматьори) имат възможност да посещават класове в пет танцови стила:

  • балет,
  • модерен танц,
  • джаз,
  • хоп-хоп, 
  • характерен танц;


Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ и Европа, споделящи опит и творчески подход, недостъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Освен в обучителни ателиета по танцова техника, участниците се включват и в разработван специално за Работилницата репертоар, който в последния ден на проекта представят на сцена в рамките на голям заключителен спектакъл.
Целта на проекта е да даде на участниците възможност да се докоснат до нови танцови форми и техники, да се включат в творческия процес и да натрупат опит с международен обмен и междукултурна комуникация.

Пролетната „Танцова работилница“ завършва с голям финален спектакъл - комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени, известни танцови артисти.

В рамките на Работилницата се провеждат и различни танцови майсторски класове, както и публични дискусии на определени, свързани с танцовото изкуство, теми, с които програмата се обогатява допълнително.

Всяка година няколко от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от най-известните танцови училища и компании в САЩ.

За регистрация за участие и подробности, посетете:

http://ilievdance.org/program/dance-it-2014-spring/

latest jordans | Footwear