МИСТЕРИЯТА ЕНЬОВДЕН
08.04 - 10.04.2014

България

Спектакълът „Мистерията Еньовден“ разказва легендата за един от най-мистичните български празници. Разкрива красивата история за любовта, сблъсъка между доброто и злото, старото и новото. Образите на самодивите и змейовете се докосват, потопени в тайнството на огромната сияйна луна. „Мистерията Еньовден“ е приказка за красотата на народните традиции и вярвания, каквито са били в древното минало, каквито са съхранени до днес и каквито ще бъдат утре.

За създаването на „Мистерията Еньовден“ се грижат 4 композитора, 21 музиканта, 4 сценографа, 6 хореографа, привлечени от всички балкански държави, всички те ръководени от неуморимата Нешка Робева. В шоуто участват трупата на NeshkaАrt, най-добрите ни състезатели по акробатика, художествена и спортна гимнастика, танцьорът Метин Енимехмедов и момчетата от брейк денс формация „X-ENERGY CREW“. Глас и участник в спектакъла е големият български актьор – Васил Михайлов. 

През 2014 г. спектакълът ще се състои в три поредни дни – 8, 9 и 10 април в Зала 1 на Националния дворец на културата.Началото на спектакъла е в 20.00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева.

Повече информация за предстоящия спектакъл може да намерите на официалната фейсбук страница - https://www.facebook.com/MisteriataEniovden

 


affiliate link trace | Nike