София говори в ушите ти. Поговори й и ти!
06.12 - 09.12.2013


Три знакови за столицата места „проговарят”. Централните хали, парка „Заимов” и Военната академия са част от вълнуващия проект „София в ушите ти”. В рамките на него, от 6 до 9 декември, всеки желаещ ще може да чуе познати и непознати истории, свързани с тези локации, докато ги разглежда.

Аудиоразходките ще започват от три пункта: Дом на киното (за Халите), галерия „Васка Емануилова” (за парка „Заимов”) и бар „Kanaal (за Военната академия). Оттам ще се получават mp3 плейър и слушалки - срещу залог по избор.

Всеки маршрут ще разказва различна, лична история (на български или на английски език). Авторът им е журналистът Катя Атанасова. Спомените и асоциациите й, свързани с даденото място, са озвучени от самата нея. За проекта е създадена и специална музика. Тя е дело на Росен Захариев - Роко - тромпети, Тодор Стоянов - клавишни и Александър Даниел - Санди - барабани (формацията FlyWe2TheMoon). Глас-изненада ще упътва разхождащите се и ще ги провокира към определени действия.  

В продължение на четири дни, София ще „говори” в ушите на хората, но и те ще могат да й поговорят, като се решат да споделят и запишат на място свои истории за трите места, част от „София в ушите ти”. Записите ще бъдат добавяни към вече съществуващите, като по този начин аудиоразходките ще стават все по-разнообразни.

Адресите на пунктовете и работното им време:

Дом на киното - ул. „Екзарх Йосиф” 37

Галерия „Васка Емануилова” - бул. „Янко Сакъзов” 15

Бар „Kanaal” - бул. „Мадрид” 2

6 декември (петък) - 12.00 - 16.00

7-8 декември (събота и неделя) - 11.00 - 16.00

9 декември (понеделник) - 12.00 - 16.00

„София в ушите ти” се организира от сдружение „Нейно Величество Тенджерата под налягане” в партньорство с Дом на киното, галерия „Васка Емануилова”, бар „Kanaal и медийни партньори БНТ и SofiaLive. Проектът е финансиран от Столична програма „Култура” на Столична община за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.

Buy Kicks | Air Jordan 1 Retro High OG 'University Blue' — Ietp