Ден на отворените врати в Дневен център "СВЕТОВЕ"
19.10.2013


На 19 октомври /събота/  от 11.00 до 13.30 ч. ще се проведе третият по ред Ден на отворените врати в Дневен център за хора с интелектуални затруднения  към Фондация „Светът на Мария“ с адрес гр. София, кв. Гоце Делчев, ул. Рикардо Вакарини № 8.

Този ден се организира специално за семействата и близките на потребителите на Дневния център. В рамките на два часа и половина те ще се потопят в атмосферата на центъра, ще изработят различни предмети, като ще бъдат обучавани от своите близки с интелектуални затруднения.

По време на тази среща ще се обсъдят и някои пречки и перспективи пред интеграцията на младите хора с интелектуални затруднения в гр. София.

Семействата и близките на хората с интелектуални затруднения изпитват значителни трудности в своя живот особено когато техните членове с увреждане  са  без перспективи за адекватно социално участие.  Социалните услуги, отговарящи на потребностите на хората с интелектуални затруднения са най-добрият модел на грижа към тях и подкрепа към семействата.

Денят на отворените врати се организира по Проект Да живеем заедно - активно участие на хората с интелектуални затруднения в социалния и културен живот на София  с финансовата подкрепа на Столична община Програма Европа, 2013 г. и  се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата – 2019 г

За допълнителна информация

Райна Соколова
Фондация “Светът на Мария”
 02 42 39 740;  0882 663 665
rayna@mariasworld.org

 

jordan Sneakers | Nike - Sportswear - Nike Tracksuits, Jackets & Trainers