Sofia Game Jam 2014
24.01 - 26.01.2014

България

За първи път България ще вземе участие в инициативата Global Game Jam. Събитието се провежда от 5 години по целия свят, като през 2013 участие взеха 319 града в общо 63 страни по света, с 16 705 регистрирани участника. През януари 2014, България ще бъде част от това глобално начинание за първи път.

Sofia Game Jam е страхотна възможност за дизайнери, програмисти, саунд дизайнери, графични артисти или просто хора, които се интересуват от видео игри, да се съберат и заедно сътворят игра за по-малко от 48 часа.

Участниците са микс от доброволци, студенти и гейм ентусиасти, така че събитието предоставя, преди всичко, поле за среща и контакти с хора от гейм индустрията, обмен на идеи, също така и достъп до младите гейм таланти на България. Sofia Game Jam е място за експериментиране с платформи и идеи в интензивна творческа и информационна среда.

Какво точно е Game Jam?

BBC news нарича събитието “глобален феномен”. В същността си, то е 48-часов маратон, който цели да обедини гейм ентусиасти по целия свят около една обща идея.

Как протича Sofia Game Jam?

Започваме в петък, 24.01.2014 в 12:00 часа с регистрация в Бетахаус. От 14:00 до 17:00 часа - презентации на хора от гейм индустрията, които ще бъдат информативни, полезни и вдъхновяващи за участниците. Презентациите ще покриват основни области като графика и анимации (Ubisoft), технически препоръки (Unity Software), гейм индустрията като бизнес. Специално за първия Game Jam в България, на събитието ще присъстват лектори от Франция, Дания, САЩ и България. Евентът ще бъде излъчван на живо и ще може да се гледа от хора от всяка друга точка на света.

В 17:00 ч. започва творческата част на Sofia Game Jam, като тогава се обявява темата на Global Jam-а, която е обща за всички участващи градове по света. Участниците се разделят на групи, след което всяка група се регистрира и започва работа. Събота и неделя са дни за работа, като помещенията за работа ще бъдат на разположние денонощно.

В неделя, 15:00 ч. е крайният срок за предаване на готовата игра. Следват презентации на всички игри и с финално гласуване се избира победител.

Кой може да участва?

Sofia Game Jam е отворен за всички, които се интересуват от видео игри - професионалисти, студенти, или просто хора с талант! Идеята на Sofia Game Jam е да събере микс от хора с различни интереси и таланти, които да обеденят усилия, и в рамките на 48 часа да създадат игра. Ей така, заради предизвикателството!

Running sport media | adidas NMD Human Race