"Невидимата река на София"
27.09.2013

България

 „НЕВИДИМАТА РЕКА НА СОФИЯ” – уличен танцов проект на Фондация „ПРОСТРАНСТВО ЗА ТАНЦ”,

хореография - Лиат Магнези – Холандиямузика – Петър Дундаковперкусии -  Димитър Семов 

в изпълнение на танцьори от Балет „Арабеск” - Ангелина Гаврилова,  Мария Касабова, Таня Кацарова, Валери Миленков, Иван Маринов, Филип Миланов

Кога: 27.09.2013 – петък, 17.30 ч

Къде: Дворът (ул.Дякон Игнатий” 19)  и градинката на Народния театър „Ив.Вазов”

Вход: свободен

Проектът е съфинансиран по програма „Сподели София” на Столична община  за 2013 г. и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Проектът се реализира с любезното съдействие на Министерство на културата, Държавен музикален и балетен център-София

Медиен партньор -  ФАКТИ БГ

Приятно забавление! 

http://www.youtube.com/watch?v=t5WJJarMScI 

Танцовият спектакъл „Невидимата река на София” в откритото пространство на нашия град е за потока от енергия, генериран от човека в ежедневния градски живот – как хората се срещат, взаимодействат, как използват тялото си и обкръжаващата ги среда. Как се създава неспиращото движение на града.

         Проектът изследва и отношението и емоциите, които предизвиква един непознат град в един творец, среща различни гледни точки по темите „движение”, „промяна”, „устойчивост” и  предлага едно различно тълкуване на идеята за споделянето, споделяне не на истории за един град, а споделяне на емоции, породени от самия град.

           За реализирането на проекта са поканени работещата в Холандия хореографка от израелски произход Лиат Магнези и композиторът Петър Дундаков. Поканата към Лиат Магнези за хореограф на проекта е следствие на интереса към нейната работа в подобен род проекти и по-конкретно широкият отзвук, който получи спектакъла MaProject във Вилнюс през 2009г.,  като част от програмата на „Вилнюс – европейска столица на културата”, в който тя участва като хореограф и съинициатор на проекта. Магнези работи по този проект  съвместно с българския композитор Петър Дундаков, с който са работили заедно и върху  други проекти в Холандия и Израел. ( “Birds echo”  ,“Gazing my fall”).

Първият поглед на Магнези към София насочва вниманието й върху географския факт, че София е една от малкото европейски столици (наред с Мадрид) която не е пресечена от пълноводна река. София е заобиколена от планини. Това поражда идеята за създаването на „Невидимата река на София” чрез средствата на изкуството.

Фондация „Пространство за танц”  подкрепя  кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019 г.

За контакти:
Фондация „Пространство за танц”
Мобилен: + 359 897 969 780
dancespace.bg@gmail.com
www.dancespace.eu

 

trace affiliate link | Sneakers