livingWEB™ - РЕАЛНО-ВИРТУАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ
04.09 - 15.09.2013


Жива експозиция на дигитално пространство в мултимедиен и интерактивен музей на възприятията

LivingWEB™ превръща септември в месец на реалната виртуалност. Официалното откриване на фестивала ще бъде на 4-ти септември във Vivacom Art Hall. Програмата ще продължи с лекции в Американския университет в Благоевград. На 13-ти, 14-ти и 15-ти септември LivingWEB™ ще предложи спектакъл от инсталации, иновативно експо и открити уроци в Галерия Сезони - Културен дом “Средец”, Галерия за съвременно изкуство Уникредит Студио и още няколко точки в София и Благоевград.

Това е първото по рода си събитие, което материализира световната мрежа и я прави физически достъпна за всеки, а виртуалното става реално.

LivingWEB™ е фестивал, който има за цел да обнови и промени облика на София, чрез артистични инсталации, да открива и представя новите измерения на Интернет феноменa.  Събитието ще представи какво Интернет дава на онлайн потребителите, но и какво взема от тях. Каква е цената на това, да имаш отговора на всеки един въпрос, на един клик разстояние и как това е променило ежедневието на обществото.  

Освен интерактивни инсталации и пърформанси, фестивалната програма ще включва образователни събития, иновативно изложение, експертни лекции, публични уроци, живи дискусии и презентации на нови и бъдещи технологии.

На различни локации в София и Благоевград ще се инсталират прожекционни екрани,  предаващи на живо събитията от основната зона на фестивала. Наблюдатели с камери ще обхождат изложбата и ще я разпространяват на мулти-позиционирани екрани.  Посетителите ще навигират екраните (чрез модератор и SKYPE) и ще наблюдават шоуто от многообразни градски локации. Интернет преживяване на живо без ограничение на време и пространство.

Интерактивните инсталации буквално ще олицетворяват уеб сайтове, материализирани в лабиринт от хиперлинкове и живи програми, в които ще се включат актьори, изпълнители, жонгльори, акробати, танцьори и “стенд-ъп” комици и паркур.

Достъпът ще е свободен.

Фестивалът LivingWEB™ е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България, Vivacom, УниКредит Булбанк и Галерия Сезони.

Пригответе се да ви погълне Живата мрежа LivingWEB™ – преживяване за ума и сетивата, каквото не сте изпитвали още.

Повече информация на:

www.enterlivingweb.com

https://www.facebook.com/LivingWebBG

 

Sportswear free shipping | UOMO, SCARPE