“София Моно” театрален фестивал на моноспектаклите
16.07 - 20.07.2013


Единственият по рода си фестивал „София Моно“ ще се проведе в разгара на лятото и по традиция на открито. Паркът на Военната Академия за трета поредна година ще бъде домакин на едни от най-гледаните и обичани моноспектакли.

Серията от представления започва с „Глас” на 16 юли (вторник). В най-новото заглавие от афиша на пловдивския Драматичен театър зрителите ще видят неподозирана страна от таланта на актрисата Ивана Папазова. Историята в „Глас“ разказва за дубльорката на известната оперна певица Мария Калас – измислената Виктория Калас. Авторката на текста Елена Алексиева, режисьорът Калин Ангелов и главното действащо лице Ивана Папазова дават сериозна заявка „Глас“ да се превърне в истински хит.

В сряда, 17 юли, на сцената във Военната академия ще се качи Димитър Живков със своята авторска постановка „Живак“. Дебютът на актьора като автор на пиеса е поднесен с неподправено чувство за хумор. Постановката „Живак“ е вдъхновена от врачанския манталитет. Носителят на „Аскеер“ за изгряваща звезда с лекота пресъздава многопластовите образи в спектакъла, които са базирани на реални личности и събития. „Живак“ се играе под режисурата на Димитър Стефанов.

В четвъртък, 18 юли, Мая Новоселска за последен път този театрален сезон ще изиграе моноспектакъла си „Едно малко радио“. Съчетанието между виртуозната режисура на Теди Москов и майсторството на Мая зареждат едновременно с ободряващ смях, малко тъга и отрезвително осъзнаване на стойностното в живота.

Петък и събота (19-20 юли) са запазени за Камен Донев и неговите„Възгледите на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“. За първи път в кариерата си, всестранно надареният артист ще постави пред публика най-известните си постановки една след друга в два поредни дни.

Всички постановки в рамките на фестивала започват от 21 ч.

trace affiliate link | Nike Off-White