SURFACING - Von Howard Project
05.04.2013


5 април 2013 г., 19 ч., Модерен театър

Американската компания за съвременен танц VONHOWARDPROJECT гостува в София по покана на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” по време на пролетната интензивна международна програма “Танцова работилница 2013” (DanceIt! 2013).

VONHOWARDPROJECT ще направи своя дебют на българска сцена с премиера на спектакъла „Surfacing“ на хореографа Крисчън вон Хауърд. Тази работа на танцовата трупа изследва физическите и емоционалните граници, които ни разделят. Вон Хауърд, заедно с динамичната си група изпълнители, се впуска в интерпретация на света на повърхностното и привидностите на външността. „Surfacing“ е съпроводен от пулсиращ саундтрак от електронна музика и светлинния дизайн на Майкъл Джарет. В програмата на спектакъла е включен също репертоар на американските хореографи Елизабет Гилеспи и Елинор Скот.

За компанията:
VONHOWARDPROJECT (VHP) е компания за съвременен танц от Средноатлантическия регион, развиваща дейност в Ню Йорк и Ричмънд, Вирджиния, САЩ. Под артистичното ръководство на Крисчън вон Хауърд мисията на компанията е да продължи създаването на изкуство, което интерпретира танца във всички негови форми, отвъд ограниченията на стил и дисциплина, търсейки артистично съвършенство и предоставяйки широк достъп до изкуството. VONHOWARDPROJECT се опитват да създават публика от почитатели на живото изкуство, като същевременно изграждат по-широко разбиране и признание на съвременния танц.

Крисчън вон Хауърд (артистичен директор на VONHOWARDPROJECT) е преподавател по танц и хореография в университета “VirginiaCommonwealth” и в известното Танцово училище „Алвин Ейли“ (Alvin AileySchool) в Ню Йорк. От 1 до 7 април 2013 г. той ще преподава модерен танц по време на „Танцова работилница 2013“ в София.

За повече информация: http://ilievdance.org/?page_id=1795

Best Authentic Sneakers | ナイキ エア マックス エクシー "コルク/ホワイト" (NIKE AIR MAX EXCEE "Cork/White") [DJ1975-100] , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!