Музикално-танцов пърформанс „Тълковен речник“
15.03 - 16.03.2013

България

Споменавайки съвременен български театър и експериментално изпълнителско изкуство пред нас се разкрива работата на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура „По действителен случай“.

 

Автори на независимите театрални проекти през последните пет години: „Пеперудите са всъщност изтребители“, „Ноктюрно – от прахта до сиянието“, „Емоционални“ и „Осталгия“, с които отварят нови пространства в българското сценично изкуство чрез авторското писане за театър, работата с музиканти на живо и експериментирането с различни жанрове и съвременни изпълнителски умения.

 

След работата им през изминалата година с известния немски хореограф Изабел Шад в областта на съвременния танц и движение Сдружение „По действителен случай“ представя своето ново предизвикателство: музикално- танцов пърформанс „Тълковен речник“. Създаден на базата на девет музикално- движенчески миниатюри и импровизации, в основата на всяка една от които стои определена дума и личното решение за значението й. Те изграждат три сюжетни части, доближавайки цялостната структура на представлението до структурата на жанра „хайку“ – най-късата поетична форма в световната литература, притежаваща чистотата, завършеността и дори празнотата на една нота.

„Тълковен речник“ превежда случването на танц, звук и език в лична интерпретация. Не изразът на нещо, а съществуването му.„Личността ми е проводник на структурни езикови единици със своите значения. Имам свободата да ги използвам, избирайки да се движа, с музика, да създам от тях музика, да потърся собствен ритъм, история която споделям в чистия и прост мой смисъл, дълбок, такъв какъвто е, без да променям нещата с чистотата и завършеността на решенията дошли от въображението ми.“

От Ирина ГолеваАвтор и концепция: Ирина Голева

С: Деница Дикова (танцьор) и Александър Даниел (музикант)

Костюми и сценична среда: Велика Прахова и Христина Крумова (асистент)

 

Предстоящи представления!!!

15 и 16 февруари, 19.30 ч. във "Фабрика 126", бул. Мария Луиза №126, http://fabrica126.com/

вход: 10лв. (билети се продават на място, непосредствено преди представлението)


Повече информация в интернет на: http://pds-org.blogspot.com/

Asics shoes | UK Trainer News & Releases