Нашите доброволци


Аглика АлександроваАз съм Аглика.

Обичам уникалното и интересното в хората и във всичко, което ни заобикаля; обичам красотата на природата и творчеството; обичам промените и стремежа към нещо по-добро.

Защото София е изключително наситен с история и с възможности град-калейдоскоп. София разкрива невероятни останки и разкази от достолепното си минало, като в същото време се променя непрекъснато пред очите ни, придобива все по-съвременен облик и става все по-привлекателен град.  София винаги е концентрирала в себе си много богат човешки потенциал, което предпоставя стремителното културно развитие на града и занапред. Вярвам, че София може да стане Европейска столица на културата и с готовност ще допринеса за реализирането на тази кауза.

Александра Айвазова

Казвам се Александра 


Обичам
своя град - пъстър, разнообразен, звучен и изящен, запазен , но творящ, изпълнен с неочаквани вълшебства. И сякаш ги намираш само ако се изгубиш в чара му. Но откриеш ли ги, целият свят те чака да ги споделиш.... а София го заслужава. Александра Кутева


Обичам рисуване и шах.


Алия Буазра

Казвам се Алия Буазра.

Обичам музика, книги, филми и да излизам с приятели. На мнение съм, че София трябва да стане европейска столица, защото това е изключителна възможност за развитие на града и споделяне на богата история, не само на самата столица, но и на държавата. Освен това София трябва да бъде културна столица просто защото е голям, но и същевременно малък град, в който може да се види колоритността на целия български народ.

Анна Плющева

Кой съм аз ... Здравейте, аз съм Ани.

Какво обичам... Обичам големи градове, слънчево време и корейска кухня.

Защо София... София е чудесен град, в който непрекъснато откривам нови и нови съкровища. Иска ми се повече хора да имат възможността да надникнат зад очевидното.
 

Аглика Караджова

Смятам, че това ще е интересно и динамично занимание. А и разбира се най-важното е да помогнем на нашия град.
 

Албена Йосифова

За мен София е специална. Тя е толкова прекрасна, колкото и древна. Бих искала да се включа в популяризирането на нейните архитектурни паметници, култура и бит. 

 

Александра Горанова

Родена съм в София. Наистина бих искала да допринеса с каквото мога София да стане един още по-прекрасен град.

Александър Божков

Имам интерес към културни прояви и тази програма изглежда като страхотна възможност. Готов да помогна по всякакъв начин.
 


Александър Долапчиев

Безпорно е важно София да успее с кандидатурата си за Европейска столица на културата. Това ще бъде полезно за жителите на София, за България като културна дестинация и за столицата ни чисто като инфраструктура и наситеност на разнообразни събития. Аз искам да взема участие като доброволец, защото вярвам че без всеки от нас да даде по- малко от себе си ние няма да успеем като нация и като град. От по- егоистична гледна точка – искам да видя София по- европейска, по- приветлива и „културна”, а много ми харесва да комуникирам с хора от цял свят.
 

Алис Бангьозова

Интересувам се от развитието на инициативата ЕСК и искам да се запозная по-отблизо с организацията и провеждането на събитията. Мога да допринеса с добри културни познания, организационни и умения в координация на дейности и събития.
 

Ана Халачева

Инициативата ми се струва интересна и каузата е добра. Бих искала да пробвам нещо различно и ново. Общителна и креативна съм и обичам да научавам нови неща.

Анастасия Илиева

Подкрепям, защото инициативата ми харесва, ще се радвам да помогна с каквото мога и ако София бъде избрана за Европейска столица на културата 2019 – ще се радвам да съм допринесла за това.
 

Ангел Златков

Имам желание да помагам за осъществяването на хубави инициативи, за изграждането на алтернативи. И смятам, че кандидатурата на София за Европейска столица на културата отговоря на това.

Анелия Димитрова

Аз съм Анелия Димитрова.

Обичам да общувам, да уча, да съм полезна. Обичам историята, изкуството и каузите. Обичам семейството си, приятелите си и България.

София трябва да стане Европейска столица на културата, за да мобилизира творческия потенциал и самочувствие на българите. Защото е "най-мъдрият" град/регион в Европа.


Антоанета Божикова

Аз съм Ани, родена в София и по-голяма част от моя живот мина в София. Юрист съм по образование, но артист по душа. Обичам природата, аз съм много общителна-обичам да се запознавам с много и различни хора. Не обичам застоя и винаги търся нови предизвикателства.

Какво обичам? Много неща- музиката, като се почне от тази на уличните музиканти, които се носят по улиците на нашия град до пишните концерти в големите зали. Харесва хубавата и стойностна музика. Харесвам танците - българските народни, латино и сега съм много запалена по зумба.

Защо София...? Моят живот така се стече, че имах възможност да попътувам и да живея заедно със семейството ми по много градове на света, но винаги имаше нещо, което ни връщаше назад и това беше родният град - нашата любима София. Тя като в един калейдоскоп събира в себе си толкова много епохи, съдби и култура, както никъде другаде по света. До римски бани се намира мюсюлмански храм, до един белег на комунизма, какъвто е НДК скоро ще се издига модерна сграда. София е една голяма смесица, която я няма никъде другаде по света и веднъж човек видял я, винаги се връща пак при нея. Тя е като една добра стара дама, която винаги е готова да посрещне своите нови посетители, да им покаже своите потайности и да има нещо недоизказано и невидяно, което те кара да се връщаш пак към нея.

Антоанета МихайловаАз съм Антоанета Михайлова и съм студентка в УНСС в София.

Обичам да ходя на места, на които не съм била и да откривам нови забележителности, които страната ни притежава в изобилие. Обичам да се срещам и запознавам с нови хора и да създавам приятелства.

София трябва да стане европейска столица на културата за 2019г., защото това е най-хубавият български град с невероятна природа и забележителности и откакто дойдох за първи път в София се влюбих в града и съм сигурна че това е мястото, където искам да живея.


Ангелина Харалампиева

Надявам се да допринеса за успешната кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 с уменията и ентусиазма си.
 

Антония Георгиева

Искам да участвам в тази инициатива, защото искрено вярвам в огромния потенциала, който София притежава. Това е един обаятелен, пъстър и многолик град, който има нужда от мъничко помощ, за да покаже дори на своите граждани, че би могъл да носи титлата «столица на културат.


Антония Хъмова

Чувствам инициативата много близка до самата мен. Смятам, че България е красива, интересна и много колоритна страна, която определено има туристически потенциал, просто той трябва да се развие в по-голяма степен. Бих могла да помогна в инициативата за кандидатурата на София за Европейска столица на Културата 2019 с моя ентусиазъм, позитивизъм и желание да бъда полезна на каузата.
 


Анита Табахнева
 

Аз съм Анита

Обичам ... хората

Защо София...? Защото го заслужава

Мотивация за доброволчество: вярвам, че София има огромен културен потенциал, за който си заслужава да се работи.


Анастасия Живаева

Аз съм Анастасия Живаева.


Обичам
архитектурата, дъжда, да играя билярд и да пътувам.


Защо София
трябва да стане Европейска столица на културата? Смятам, че това е шанс за София да се преобрази и да привлече повече световно внимание. Това ще се отрази позитивно не само върху града, но най-вече върху жителите му.
 

 

Боряна Тошева

 

Аз съм Боряна.

Обичам ... да обичам.

А София, защото човек никога не знае какво да очаква тук. Всяко нещо, което е поне мъничко мистериозно, е и очарователно!


Биляна Асенова

Искам да участвам, защото ме вълнува бъдещето на София и защото искам да подпомогна случването на събитието София-Европейска столица на културата 2019. Смятам, че имам ентусиазъм, търпение и известно количество свободно време, с които мога да бъда полезна.


Богдана Помянова

 София е прекрасна, но не за всеки е лесно да я види такава. Нека помогнем на тези, които изпитват трудности.


Боян Пресолски

Желая да участвам като доброволец, защото смятам, че град София би могъл наистина да стане Европейска столица на културата през 2019 г.


Бояна Чакърова

Ще имам възможност да се срещна с много хора, да се запозная с цялостния процес по осъществяване на този проект. Смятам, че мога да допринеса с опит и идеи.


Василка Узунова

Станах доброволец, защото бих искала да дам своя принос за избирането на София за Европейска столица на културата. Смятам,че нашия красив град заслужава тази чест.

 
Валерия Радева

 

Аз съм Валерия Радева и се занимавам с интериорен и продукт дизайн. Увличам се по всички форми на дизайна, ето защо искам София да бъде Европейска столица на културата, за да докаже, че има потенциала, хората и нагласата това да се случи.

 

Василена Момчилова

 

Името ми е Василена.

Обичам лятото и хубавата музика.

В София човек намира следи от минали епохи.Обикаляйки всеки от нас може да се върне към определен етап от развитието на столицата. Градът има винаги какво да предложи-от разходки в красивите паркове до различните културни мероприятия организирани на територията му.
 

Велина Остхаймер

Аз съм деен и креативен човек и смятам, че подобна инициатива ще бъде полезна за моето професионално развитие. Освен това харесвам изключително много София и мисля, че може наистина да се бори за Европейска столица на културата 2019.

Велислава Брей

 

Кой съм аз - Велислава Брей

Какво обичам - сина си, да пътувам, да танцувам, да общувам

Защо София... - Град със стара и уникална история, култура и дух, изпълнен с много впечатляващи обекти и обичаи, както и с много неочаквани места и изненади.

Верка ДимитроваАз съм Верка Димитрова.

Обичам да се срещам с нови хора, да се изправям пред нови предизвикателства и да опознавам нови култури. 

София заслужава да бъде Европейска столица на културата, защото един такъв приз би бил комплимент за българското общество. Столицата ни е пленителен град, който през вековете е запазил в себе си частица от всяка епоха и е достоен културен център на страната ни.


Вероника Вълкова

Искам да бъда доброволец, защото би ми било итересно да участвам в организацията и подготовката на различни събития, свързани с кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Участието ми като доброволец би ми дало възможност да се срещам и общувам с различни хора, да обменяме мнения, идеи и тн. До момента участието ми в културни и обществени мероприятия е било единствено, като зрител, но не и като пряк участник, а тази инициатива би ми дала възможност да бъда от другата страна и да участвам пряко и активно в самия процес.


Вероника Каранешева

Станах доброволец, за да бъда част от развитието на София като Европейска столица на културата 2019.

Вероник Бостанджиян

Какво обичам? Обичам хората!

Защо София? София е моят роден град!! Присъединявам се към тази инициатива с цялата си позитивна енергия с надеждата за една успешна кандидатура на София за Европейска Столица на Културата. 

 

Виктория Маринова

Аз съм Виктория.

Обичам детайлите – неделна кино вечер в Дома на киното, топло кафе на уютно място и разнищаване на живота, хубава книга, седалките на камерната сцена в Народен театър, нощна София, случайна песен в таксито на път за вкъщи – подобни и такива неща ми носят усещането за живот.

София е дом, усещане, атмосфера, без която не мога да дишам равномерно. Град, за който си заслужава да се пише, говори и работи. Ако Берлин е европейският Ню Йорк, то София би могла да стане Ню Йорк на Балканите. Има и предпоставките и възможностите да се случи. Малко ѝ трябва. Мотивация: доброволчеството носи много смисли в себе си, същевременно любовта ми към София е не по-малка. Би било изключително удоволствие да се занимавам със софийските случвания.
 

Виктория Паева

Защото обичам креативна обстановка и вярвам, че тук мога да намеря нови и интересни хора. Мога да допринеса с добър опит в участване в културни събития, ентусиазъм и информираност по актуални културни събития и дейности в столицата.


Виолета Кьосева – Христова

Ще ми бъде страшно интересно и смятам, че има с какво да допринеса към кандидатурата на града за столица на културата през 2019 г. Имам специално отношение към културата и изкуството.


Гергана Арнаудова

 

Аз съм Гергана Арнаудова, на 23 г., от Стара Загора. От четири години уча и работя в София. В момента следвам „Регионално развитие“ в УНСС, магистър.

Обичам да чета и да се забавлявам с приятели, както всеки на моята възраст. Обожавам вечерни разходки из градовете, когато движението намалее, градът засияе под различните нощни светлини и забързаното ежедневие забави своето темпо. Ако му се предостави възможност, всеки един град, които има дългогодишна история и забележителности, може да се превърне в столица на културата.

На този етап в София са концентрирани множество културни дейности и артефакти, свързани с традициите и историята на страната ни и смятам, че чрез този приз ще се засили интересът на хората и към други исторически и природни забележителности в България.


Габриела Генева

Според мен София е един от най-красивите градове не само в Европа, но и в света и магичната атмосфера на града трябва да достигне до възможно най-много хора. Познавам града и историята му и най-вече красотата му.

Габриела Тодорова

Кой съм аз? Казвам се Габриела Тодорова

Какво обичам?  Обичам да пътешествам из България и света. Обичам да се запознавам с нови и интересни хора. И не на последно място обожавам животните.

Защо София? Защо София трябва да стане Европейска столица на културата? София е град, който крие в себе си много интересни и незабележими за окото неща, с които може да се гордеем. Да не забравяме, че София постоянно се развива и дава възможност на младите хора да се изявяват и покажат своите качества и умения.


Геновева Михайлова

 Популяризацията на София като Европейска столица на културата ще раздвижи културното ниво на града, ще привлече вниманието на артисти, проекти и отговорни инстанции от Европа. Хубаво е, че и жителите, а и всички българи, ще могат да се докоснат до един такъв мащабен проект и ще разширят мирогледа си.

Георги Танев

Всичко ново и различно, което не съм опитвал, ще ми бъде интересно.


Гергана Ганева

Включих се основно поради желанието ми в София да се развиват повече проекти свързани с изкуството. Вярвам, че София би била чудесен домакин, които да може да отговори на Европейските стандарти.Гергана Стайкова

София е моят роден град, град с такава богата история и култура, заслужава да бъде културна столица на Европа и ако аз мога да допринеса дори минимално това да се случи, то ще направя всичко по силите и възможностите си.


Гергана Таскова

Подкрепям кандидатурата, защото София е моят роден град и бих искала да помогна за популяризирането на града и неговите ценности и паметници. 


Даяна Кирилова

Комуникативна личност съм, с опита ми в промотирането и разпространяването на рекламни материали мога да бъда полезна на кандидатурата на София за Европейска столица на културата. Деница Петрова


Защото съм отраснала в този град. Обичам го и много искам да помогна София да стане Европейска столица на културата.Десислава Златарова


София е моят роден град и като такъв съм загрижена за неговото състояние, развитие и цялостен облик. Считам ,че има много работа по подобряване на градската среда, но още повече усилия са необходими за подобряване на социална и културна среда. Радвам се, че в последно време забелязвам положителна тенденция в организирането на различни по мащаб и вид мероприятия и искам да допринеса за тяхното увеличаване, организиране и популяризиране.

Десислава Пенева

Станах доброволец, тъй като бих желала София да е най- добрата кандидатура за Европейска столица на културата 2019 година и бих се радвала да съм част от осъществяването й.Десислава Калева


Казвам се Десислава Калева. 


Обичам времето прекарано извън нормалния работен ден в офиса да оставя трайна следа в съзнанието ми. За мен това означава, че съм направила правилия избор на компания, книга, музика, филм или спорт. 


Мисля, че София трябва да стане европейска столица на Европа, за да покаже на българите, че влиянието на културата е от изключително значение за личностното развитие на всеки един от нас. А останалите европейски държави смятам, че биха видели едно различно лице на  София и България като цяло. Ако ние наистина искаме да го покажем, разбира се...Диана Хинова


Аз съм Диана Хинова. Обичам природата, пътуването и общуване с интересни хора 

Защо София... София е град с много скрити кутлутрни наслади, между изтока и запада


Димитър Мунин

Имам много добри комуникативни качества като организатор на други иниациативи и мога да съм полезен за кандидатурата на града за ЕСК. 


Диляна Славкова


Аз съм Диляна.

Обичам да се разхождам по тесните централни улици и да откривам скрити рисунки и магазинчета. Обичам и случайните срещи с познати.

София трябва да стане Европейска столица на културата, за да я видят повече хора каква красива е станала. Също да видим и ние колко по-весело може да бъде, когато градът закипи от допълнителна порция гости и събития.
 

Диляна Симеонова

Аз съм Диляна Симеонова... влюбена в София и пламенен фен на изкуството.

Обичам да се разхождам по улиците на София, да откривам тайнствени местенца, да се запознавам с интересни хора, да слушам хубава музика и да танцувам.

Защо София трябва да стане Европейска столица на културата?
Защото София заслужава да бъде преоткрита, заслужава интернационално внимание и заслужава да бъде развивана.


Долорес Тодорова


Смятам, че градът ни има огромен потенциал, който за щастие все повече и повече се разкрива. Красотата на надматериално ниво трябва да бъде представяна във всичките ѝ аспекти и именно чрез изкуството може да се достигне до желаната цел. Хората имат нужда от глътка вдъхновение – някои целенасочено я търсят, други случайно попадат на нея, но когато някой с усмивка занесе “чашата” до тях и ги почерпи – никой не ще откаже.

Дориана Дейкова


Аз съм Дориана Дейкова.


Обичам природата, обичам града си,  обичам да спя до късно, обичам да чета книги, докато навън вали, обичам семейството и приятелите си, обичам кучето си, "Обичам те", обичам да пиша, обичам да мисля, обичам да прегръщам, обичам вкусна и полезна храна, обичам искреността, обичам да обичам. Обичам много и обичам дълго.

Защо София? София има проблеми- инфраструктура, многолюдност, мръсотия и прахоляк, боклуци, безстопанствени събарящи се сгради, бездомни хора и животни, за които никой не го е грижа.

София обаче има и друга страна, има ги добрите хора, борещите се хора, има ги градинките с цветя и парковете, има ги малките улички, в които се губиш и откриваш разни закътани чудеса. София, за мен, е младо момиче- с необуздан и развиващ се характер, с огромен потенциал да постигне повече. Всички виждат, че има проблеми, но и всички виждат колко е красива. на повърхността са лошите й навици и постоянно мусене, но в действителност, вглеждайки се малко по-навътре ще опознаеш едно много крехко, малко объркано, но нежно и благородно съществуване.

Даниела Атанасова


Казвам се Даниела Атанасова.

Обичам природата, театъра, музиката, новите запознанства и забавлението.

Защо София... Смятам, че ако София стане "Европейска столица на културата 2019г.", това ще допринесе за още по-силното интегриране на България към всички процеси в европейската политика.  Човек трябва да затвърждава гражданската си позиция с доброволна дейност и безвъзмездна помощ към останалите. 


Деница Чанева 

 

Аз съм Деница Венелинова Чанева, на 23 г.

Обичам да обичам!

Защо София? ...защото като една от най-древните европейски столици, София е доказала през годините, че "расте, но не старее" - непрестанно се развива, обогатява и ни дарява.


Деница Димитрова


Казвам се Деница Димитрова, от град Трявна съм родом, но уча и живея в София последните 4 години.

Мога да се похваля, че много обичам дългите разходки, и още повече обичам да гледам и да виждам.

Защо София? Защото това е град, в който повечето хората гледат и не виждат, а той има какво да им предложи. Извън театрите, концертните зали и заведенията има също толкова интересен културен живот, който обаче е по-рядко е забелязван. Според мен София има нужда е диалог със жителите си, от по-близка връзка.


Деница Панайотова

Аз съм Деница.

Обичам да се смея, да се чувствам полезна и да бъда обградена от позитивни хора.

Защо София? София трябва да бъде  Европейска столица на културата, защото съчетава древното и новото, спокойствието и динамичността, Изтока и Запада, заради очарованието, което носи, заради безбройните си таланти – от безизвестния уличен музикант до онзи в препълнената зала, защото София вече е Европейска столица на културата и сега трябва просто да заслужим официалното ѝ признание.

Деляна Братанова

Аз съм Деляна (Диди).

Обичам да пътувам, да слушам хубавата музика, да опознавам нови хора и да се срещам с приятелите си.

Защо София? София заслужава да стане европейска столица на културата по няколко причини. Първо, заради славното си историческо минало, следи от което, все още чакат да бъдат открити. Второ, заради многото възможности за почивка, развлечение и културно обогатяване, които предлага (паркове, музеи, галерии, заведения). В последните години София промени облика си в много положителна посока и вярвам, че и занапред ще бъде така. За мен ще бъде огромно удоволствие да помогна на родния си град да се доразвие и напълно заслужено да стане достойна европейска столица на културата.
 

Десислава Тодорова

Аз съм Джес - Десислава Николаева Тодорова - учител по английски език и преводач.

Обичам да слушам музика, да се разхождам из София и околностите и; обичам достойните и силни хора и се опитвам да бъда като тях.

София -  защото е древен и мистериозен град, с  много елегантни и шик жени и най-доброто кисело мляко.


Детелина Тюрдиева

Казвам се Детелина Тюрдиева.

Обичам да танцувам! Обичам да се смея! Обичам да правя добро и да радвам хората! Обичам да помагам винаги, когато е възможно и желано, да виждам всички около мен усмихнати и щастливи!

Защо София? Защото в София са съсредоточени голяма част от хората, които се занимават с култура и изкуство в България. Защото София има богато културно наследство, за което голяма част от населението й дори не подозира и по този начин много хора ще разберат в колко прекрасен град всъщност живеят, какви възможности имат, за да се обогатят културно и духовно. Защото изкуството е това, което внася красота в живота ни, а в София то присъства навсякъде, но твърде незабележимо. Защото това ще ни даде самочувствието, че сме достойни да бъдем част от Европа. 

Диана Недева

Аз съм Диана.

Обичам да пътувам и срещам хора, да слушам истории, които имат да разкажат. Не мога да живея без тангото, без да правя оригами или обеци и непременно да задоволявам глада си за нови занимания.

София постоянно ме изненадва. Имала съм периоди, в които не я обичах особено. По-късно открих всъщност какво съкровище е градът, пълен с изненади, скрити зад някой ъгъл или врата, възможности да учиш нещо ново постоянно. Стар град с истории и интересни хора. С много събития - концерти, фестивали, работилници. Ще изненада приятно и дошлите от други страни, чиито крак още не е стъпвал тук.

Ева Кулева

Казвам се  Ева Кулева.

Обичам да помагам на хората да сбъдват мечтите си, да пътувам, да спортувам, да се смея и да играя игри.

 

София става все по-популярна туристическа и културна дестинация, но все още има огромен неизползван потенциал. Като Европейска столица на културата повече чужденци ще се докоснат до местната култура и повече българи ще се обърнат към изкуството и културата за вдъхновение.

Ева Христовова

Смятам, че е мое задължение като човек, който живее в София и чиято професията е пряко свързана с културата, да подпомогна кандидатурата на града. А и защото ще се радвам да споделя свободното си време с хора, които мислят като мен и които са  мотивирани, усмихнати и креативни.


Евгения Куцарова

 

Казвам се  Евгения Симеонова Куцарова.

Обичам предизвикателствата, усмивките по лицата на хората и хората, с които си помагаме в реализирането на мечтите ни.

Защо София? София трябва да стане Европейска столица на културата, защото можем да предложим разнообразен културен живот, които освен с театър, паметници на културата, разнообразни маршрути, потайни кътчета има и алтернативни места за  арт изложения, галерии и изложби. В София са концентрирани с най-добрия си потенциал артисти от всички браншове и възможността за реализация е безкрайна. Смятам, че София трябва да стане Европейска столица на културата, не само защото съчетава в себе си облика на столицата на държавата ни, но и един старинен град с богати културни традиции.


Евгения Паликова

Това е отлична възможност за придобиване на опит, нови запознанства и принос към развитието на града.Евгения Спасова

Искам да видя София наистина красива, вдъхновяваща и романтична столица. Искам всеки да се чувства горд от това, че живее на такова прекрасно място, което може да покаже на света невероятна история, многовековни традиции, съвременно и достойно общество с разнопосочни интереси, умения и дарби.

Евелина Иванова

София е градът, в който живея, а кандидатурата й за Европейска столица е възможност този град да се облагороди.

Екатерина Ангелова

Искам да започна да допринасям с нещо за обществото и развитието на културата.

Екатерина Субева

В бъдеще искам да се занимавам със социални дейности, свързани с култура и деца. Доброволчеството ще е една добра възможност за мен да добия повече опит.

Елена Дренска

Обичам града, в който съм израснала и живея, и ще се радвам да допринеса за неговото популяризиране и утвърждаване като стойностна и интересна културна среда. Вярвам, че усилията, които ще се положат в това съревнование, независимо от резултата, ще са за доброто на града и мисля, че всеки принос на гражданите му е от значение. За мен това е идеалната възможност да дам нещо от себе си.


Елена Дюлгерова

Учител по  музика  съм  в София. Ръководител  съм  на  вокална  група  към  училището . Желанието ми да се присъединя  към  идеята за  ,,София , кандидат  за  Европейска  столица  на  културата  2019 ’’ е продиктувано от  мисълта , че  училището  е  най-широкото място, най-всеобхватното поле  за  изява  творческата дейност  на  българското  дете с участия  в  различни  форуми. Също  така  и  формиране  на  съзнание  у българското  дете,  за  убеденост  в  талантите  му.

Елисавета Стаевска


Аз съм Елисавета

Обичам... природата и животните!Харесвам градовете с богата история, култура и архитектура.

Защо София? Защото София е изкуство, креативност, изобретателност, чар. Всичко това събрано и запазено през годините,за да можем днес да му се наслаждаваме навсякъде около нас и да го развиваме дори и в най-малките детайли.

Елисавета Янчева

От опита си в чужбина знам колко е трудно да представиш някакъв положителен облик на България, а смятам, че инициативата би помогнала точно за това.Елица Барукчиева

Работата ми в две неправителствени организации и интересът ми в областта на културното наследство, както и опитът в изготвянето и управлението на проекти по Европейски програми и участието ми в няколко такива проекти, би могъл да допринесе за изграждане на по-добра визия за София и Югозападния регион  за кандидатурата за Европейска столица на културата. Освен това за мен  като гражданин на София би било удоволствие да участвам във възможно най-много инициативи, които издигат статута на града като европейски град.


Елица Илиева

Смятам, че инициативата е много хубава, и се надявам да е успешна, затова искам да се включа с каквото мога.


Елица Петрова


Аз съм Елица и обичам природата, усмивките, изкуството, приятелите, спорта, пътуването и СОФИЯ

Защо София.. Защото имаме богатство на повече от 2400 години, което можем и искаме да споделим!Защото трябва да се борим със сивото статукво и стереотипите! Защото сме шарени и уникални, забавни и весели, умни и креативни!
УРА!

Елина Викторова

Аз съм Елина, студент по Социология.

Обичам природата, добрите хора и градивните дейности.

Защо София? София е пъстра, многоцвета, пълна с уникални кътчета и прекрасни хора, а именно те заслужават градът им да бъде Столица на културата.


Елисавета Тодорова

Аз съм Ели.

Обичам музиката, четенето, разходките сред природата и да виждам хората усмихнати и щастливи.

Защо София? Защото София може да предложи толкова много на хората, които живеят тук и я посещават, във всяка една насока и тези качества заслужават признание.


Жеко Краваев

Имам опит в подобна организационна дейност и желая да допринеса за качеството на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019, за разнообразяване и подобряване на културния живот в столицата и страната.

Жечка ТрифоноваКазвам се Жени - обичам да пътувам и да се срещам с различни хора.

Бих била много щастлива, ако успея макар и с малко да допринеса за това София да стане столица на културата. Смятам, че градът е много красив и има страхотен потенциал, за който хората не подозират. 


Ива Божкова

Смятам, че това е добра възможност да помогна за популяризирането името на моя роден град и той да се прочуе с подобна положителна инициатива.


Ива Попова

Считам, че кандидатурата на София за Европейска столица на културата е една чудесна възможност да се опровергае широко разпространеното схващане, че това е един сив, шумен, мръсен и неприветлив град - схващане, което срещам сред много връстници и приятели. Въпреки своите недостатъци, характерни за всеки голям град, мисля, че историческото и културното богатство на София е важен елемент, който може да спомогне за популяризирането на града и неговите предимства, както в България, така и по света. Това е особено важно за младите хора, които са избрали София като място за обучение и професионална реализация и които желаят положителните промени и развитието на столицата да се случват не само на думи, но и на практика. Това е и мотивът ми за участие като доброволец в тази инициатива.


Ивайло Николов

За мен е важно да популяризирам София, а и България навън. Много ми харесва и промяната, която наблюдавам през последните 4-5 години в столицата. Искам да допринеса с нещо за развитието й.


Ивайло Цонев

Много бих искал да се занимавам с културна дейност, да допринеса с уменията си, трупайки опит и развивайки контакти.


Ивелина Петкова

Интересувам се от история, философия, литература, изкуство. Смятам, че всеки трябва да намери своето призвание, защото всеки един е добър в нещо. Различни сме именно заради това сме и уникални.

Обичам родината си, народа си, семейството си. Обичам да правя това, което е приятно и е от полза както за мен, така и за другите. Вярвам в тези, които вярват в себе си.

София - град, с древна история и култура. Всеки докоснал се до древните й съкровища, разкрива мъдрите послания, които носи нейния културен опит. Запазила за поколения един от най-красивите културни символи на християнството - "Божествената мъдрост". Опознай София, за да я обикнеш! София трябва да бъде Европейска столица на културата, защото не само нейния облик, но и тайните, които разкрива от миналото с всеки изминал ден "говорят" това.

Изабела Маркова

Аз съм студентка в Националната Художествена Академия.

Обичам да се занимавам с всякакъв вид изкуства и да експериментирам с различни неща. Свободното си време предпочитам да прекарвам в планината по преходи и къмпингуване. Гледам да пътувам възможно най-много.

Предпочитам да се придвижвам с велосипед навсякъде, където имам възможност.

Защо София ... Смятам, че София е средище на много култури. Превръщането й в Европейска културна столица ще  подпомогне развитието на културата и това ще мотивира много млади автори. София ще стане по-популярна дестинация и ще се развие туризмът. Ще се насърчи провеждането на различни събития като фестивали, концерти, изложби и т.н.


Ивайло Александров

Аз съм Ивайло Александров, 22, специализирам в Управление на медии и развлекателна дейност.

Интересуват ме съвременно изкуство, дизайн, популярна култура и тяхната връзка с медиите.

Мотивация: Включих се заради възможността да натрупам опит в досег с нещата, които харесвам. Виждам потенциал в града и исках да бъда част от реализацията на поне това събитие, в чийто смисъл вярвам.

Ивайло Живков


Аз съм Ивайло.

Обичам музиката, спорта, животните и София.

Защо София? Заради огромното културно и историческо разнообразие и нуждата повече хора да посетят и оценят градът който ние обичаме.


Иван Стоев


Кой съм аз: Иван Стоев, социален иноватор и предприемач

Какво обичам: Комуникацията с активни хора, с ясни ценности, носещи промяната в себе си.

Защо София: София е една от най-стари европейски столици. Икономически, здравен, образователен и духовен център на България. София е най-добрият шанс да представи България като будна и исторически богата страна.

Ина Тошева

Казвам се Ина.

Обичам да пътувам, да опознавам красивите кътчета на света и различните култури.

София винаги е била и ще си остане един от любимите ми градове, защото представлява една уникална сцена на културен обмен. Градът със своята хилядолетна история запазва отпечатъка на преминалите през него народи, а в днешни дни приютява хора от цяла Европа, което на свой ред допринася за неповторимия облик на българската столица.


Инна Любомирова

Аз съм Инна.

Обичам изкуството, културата. Те даряват със истински смисъл човека и света. Понякога те карат  да преоткриеш себе си, други пъти- изгубваш се в загадъчните дълбини на живота.

Защо София? Защото София е красота и вдъхновение, мъдрост и единение. Заслужава да стане част от европейския творчески дух и световното културно развитие. Тя буди жизненост и въодушевление.


Илиян Кукуцов

Аз съм Илиян.

Обичам... архитектурата и позитивните хора.

Защо София? Защотo има културния потенциал, нагласата и човешкия ресурс да стане една достойна Европейска столица на културата.


Ирена Стоилова

Казвам се Ирена.

Обичам да осъществявам контакти с нови и интересни хора, да пътувам и да се изправям пред нови предизвикателства.

Смятам, че София е достойна да бъде столица на културата, защото тук различните изкуства са развити в многобройни посоки, тук богата история се преплита с енергията на младите и така се създава изключителната атмосфера на града.

Ирина ИвановаКазвам се Ирина.

Обожавам музиката, литературата, театъра, киното, изобразителното и приложното изкуство.

Вярвам, че ако София бъде избрана за Европейска столица на културата, това би създало възможност за нас да видим много културни прояви и да срещнем творци от цял свят. Виждала съм как изкуството променя облика на други европейски градове и ми се ще да се случи и на София.Йоанна Дечева

Инициативата ми харесва, отговаря на моите търсения.Йоана Колева

Обичам социалните и културни мероприятия. София е родния ми град и ще бъда изключително доволна да успее да концентрира в себе си европейската култура, което ще бъде полезно не само за облика на самия град, но и за всички хора.


Йоана Стефанова

Кой съм аз - Йоана.

Какво обичам – Пулсиращата енергия на ежедневния живот и споделените моменти...

Защо София? – Защото историята на София чака да бъде споделена и разпространена. Мотото на ЕС акцентира върху единството постигнато чрез обединение, но и съхранение на многообразието, а има ли нещо по-разнолико от душата на нашия град. Личната ми мотивация е насочена към промяна на предразсъдъците и облика на София към нещо по-... съвременно. И тайничко се надявам след още половин век обществото да реши, че наблюденията на Алеко Константинов са „отживелица“, която не отговаря на релността, защото в момента е точно обратното.


Йоанна Микова

С удоволствие бих участвала в изграждането на европейския имидж на столицата ни и бих отделила време и усилие този имидж да е по-позитивен. Освен като древен град с интересни исторически  паметници София има и облика на динамичен град, който има огромния и недостатъчно използван потенциал да привлече вниманието на много хора към различни събития. По тази причина е център за изяви и работа на голяма част от българския светски и културен елит. Макар че не съм родена в София, живея в града достатъчно дълго, за да изградя лична ангажираност към проблемите му.Йоана Димитрова

Коя съм аз? Йоана.

Какво обичам? усмихнатите хора, пианото, горещия шоколад , книгите, снега и да пътувам.

Защо София? Защото е чаровна, уютна и артистична. Защото има история, традиции и култура. И винаги предлага нещо ново. Защото има малки закътани улици и много усмихнати хора.


Йовка Янева

Аз съм... Йовка, от Стара Загора.

Обичам... пътешествията, приключенията и да се усмихвам.

Защо София ? ... защото е пленяващ град със собствен ритъм на живот, криещ в себе си безброй невероятни тайни. Мотивацията ми да се включа в инициативата е продиктувана от любовта ми към българската култура и туризъм, които заслужават да бъдат показани на света.


Калина Ангелова

София е моят роден град и смятам, че е достойна да бъде избрана за “Европейска столица на културата”. Според мен студентите са най-подходящите хора за доброволчески каузи.Карина Симеонова

Аз съм Карина Симеонова.

Обичам природата, животните и красотата във всичките й форми, обичам честните, разнолики, креативни хора.

Защо София? Защото София е жива, интересна, динамична; София е шарена и диша, тя е град с история и бъдеще и определено има какво да предложи. София кипи от ентусиазма на хилядите хора, които искат именно тя да е градът, който с гордост наричаме "Нашата Европейска столица на културата"!


Камелия Халил

Казвам се Камелия Халил, но повечето хора ми казват просто Ками:)

Голяма страст ми е да се катеря по планините и постоянно да се движа. Обичам да контактувам с най-различни хора, защото смятам, че многообразието в света е най-хубавото нещо, което може да ни се случи.

Родена съм в София и съм прекарала целия си досегашен живот в този град. И въпреки това ежедневно откривам нови, скътани между столичните улички кътчета, за които дори и не съм си помисляла, че могат да съществуват. Вярвам, че София съвсем заслужено трябва да получи титлата Европейска столица на културата, защото това е градът, който във всяка една сграда, във всяка една плочка крие една невероятна история, която трябва да бъде споделена!


Камелия Стратиева

Аз съм Камелия.

Обичам природата, кучета и красивите неща, които човешката ръка може да сътвори.

Искам София да стане Европейска столица на културата, защото българските артисти имат нужда да бъдат стимулирани, техните творби видени и оценени от повече хора, а българската култура да бъде раздвижена и по-достъпна за младата аудитория. Смятам, че с подходящи мероприятия това може да се постигне!


Катерина Захариева

Аз съм Катерина Захариева, на 24 г от София.

Обичам разходките и разговорите на по кафе с приятели. Затова смятам, че София трябва да бъде едно приятно място за разходки, което предлага интересни забележителности и най-различни културни мероприятия.

София е моят град и аз искам да направя така, че бъде една достойна европейска столица и на културата.


Кирил Даскалов

Аз съм Кирил.

Обичам за де занимавам с компютърни технологии и да ремонтирам разни неща.

София е моят град заедно с красотите си и творческия дух на младите хора София трябва да бъде Европейска столица на културата.

Константина Евтимова

Кой съм аз? Константина Евтимова, Урбанист


Какво обичам? Обичам да се разхождам в центъра на София, обичам Витоша, обичам София обичам България!


Защо София? Защото София и България имат нужда от тази награда. София заслужава наградата, защото е град на контрастите и има голям потенциал за развитие и усъвършенстване. Мотивирана съм да съм доброволец, защото София има нужда от свежи идеи на млади хора с отворено съзнание към света и към различното.


Кристин Андреева

 

Аз съм Кристин, студентка на 20 години.

Обичам чуждите езици и пътешествията. Обичам и София. Родена съм в Плевен, но София ме грабва с динамичността и красотата си, с комбинацията от природа и архитектура.

София притежава и културата, с която всички българи се гордеем!


Кристина Андреева

Аз съм Крис Андреева.

Обичам да намирам решения и да виждам резултати.

Защо София да остава на заден план? София заслужава внимание. Внимание, което ще спечелим като променим първите впечатления. И вторите. И третите...


Кремена Николаева

Смятам, че столицата и България като цяло има нужда да бъде популяризирана, защото има достатъчно културни забележителности които да покажем на света и история, с която да се гордеем.


Кристина Кирилова

Харесвам каузата и споделям мнението, че София има потенциала да се справи по наистина забележителен начин. От качествената организация, зависи доброто представяне на столицата ни. Искам да помогна с времето, оригиналните си идеи и нестандартен поглед върху нещата, за да направим една наистина вдъхновяваща културна София!


Кристина Ушева

Искам да разбера повече за стъпките и проектите, които се правят във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019, да помогна в настоящите инициативи, да обменя идеи и контакти с дейните и съпричастните.


Лияна Петкова

Аз съм Лияна Петкова, но всички ми викат Лили.

Обичам съботните дни посветени единствено на обикалянето на изложби пръснати из цяла София, но и ходенето на танци от време на време  за повдигане на духа:).

Защо София? А защо не?! Вдъхновяващ град с развиващ се потенциал. Лили Калибацева

Аз съм Лили.

Обичам да пътувам.

Защо София? Защото това е един от най-хубавите градове в България и хората трябва да се гордеят с него. Като Европейска столица на културата повече хора ще го посетят, ще се влюбят в него и ще преоткрият тайните му.


Лилия Кирилова

Мисля,че участието ми в инициативата ще ме обогати с интересен опит, нови контакти и полезни знания. Чувствам се свързана и загрижена за развитието на българската култура. Чрез способностите си  и професионалните си умения, желание за работа и стремеж към самоусъвършенстване се надявам да допринеса за успеха на София като Европейска столица на културата 2019.


Лидия Стоянова

Подкрепям инициативата ЕСК и би ми се искало да допринеса по някакъв начин за нея. Имам много голямо желание да развия организационните и лидерските си умения. Също така опитът ми до момента смятам, че ще бъде полезен за инициативата.


Лилия Стоянова

София е толкова прекрасна … от малките, затънтени, еднопосочни, павирани улички през старинните сгради, в които се прокрадват нотките на развитието на страната и в които всяко поколение е оставило своите отпечатъци … през всичките невероятни музеи и истории, през галериите и театрите, които в последното десетилетие са отворили обятията си за софиянци … до вдъхновяващите концерти, които разтърсват зажаднелите музикални сърца на столичани… Сгушена във величествена Витоша, София е необятно кътче, в което са се развихрили различни творци и артисти и тя заслужава да приветства Европа през 2019.


Лиляна Панчева

Защото София  е моят роден град и бих искала да работя в сферата на архитектурата и по-доброто оформление на градската среда.


Любомира Колева

Искам да стана доброволец, защото виждам как София се развива с всеки изминал ден и се превръща в достоен кандидат за европейска столица. Искам градът, в който съм родена и живея, да е Европейска столица на културата 2019. Като човек занимаващ се с изкуство мисля, че бих била полезна с креативни идеи.


Лора Станева

Всички, които пристигате тук оставете представите и предразсъдъците си..!


Мария Славчева

Аз съм Мария Славчева

Обичам работата със студентите, старите градове и големите усмивки.

София... заради Уди Алън. Според мен "Sofia's secrets" би бил едно прекрасно продължение на "Midnight in Paris" и "To Rome with Love".


Марта Величкова

Аз съм Марта.

Обичам топлите летни вечери в София и фотографията.

Харесвам духа на София, който се усеща не само в красивите стари сгради и богатата история на града, а най-вече в оптимистичните усмивки на хората, които живеят с него.

Именно затова заставам зад кандидатурата на София и като доброволец.


Мария Минкова

1.     Кой съм аз? Мария Минкова.

Какво обичам? Обичам  жизнелюбието, творческата мисъл и будителската искра.

Защо София трябва да стане Европейска столица на културата? България има потребност от значимо събитие, което да ни отличи пред Обединена Европа като Обединена държава, със светло лице.  Гражданската инициатива е отговорност и възможност за всички българи да моделират и създадат пътя, по който София ще стане Европейска столица на културата през 2019 година. 


Максим Недялков

Харесвам София, смятам, че тя има потенциала да бъде европейска столица на културата, и бих искал, ако мога да помогна с нещо за получаването/осъщестяваването на домакинството.


Мариела Наплатанова

Доброволчеството ми носи голямо лично удовлетворение. Обичам да се запознавам с нови и интересни хора. Бих се включила във всички дейности по кандидатурата на София за Европейска столица на културата.


Мария Панчева

Аз съм Мария Панчева.

Обичам усмихнатите хора, музиката, театъра, кучетата и житните ниви. Обичам да чета, да ми мирише на окосена трева, обичам череши и шоколад - всъщност, обичам какво ли не.

Не подценявам останалите градове в България, кандидатстващи за Европейска столица на културата, но София го заслужава най-много. Тук разнообразието от културни събития е огромно и за всеки вкус може да се намери по нещо, при това през цялата година. Хората осъществяват идеите си, привличайки и други "сродни души", организирайки фестивали, изложби, концерти. И това е прекрасно, защото по този начин всички се обединяваме и така се обогатяваме не само културно, а и емоционално


Мария Йорданова

Един от стремежите ми е да подпомагам повишаването като цяло на културата на българина и в конкретика - културата на храненето. Също така от друга страна  - за популяризирането на София като туристическа дестинация с представяне на историческите и културни ценности пред други народи.


Мария Михайлова

Защото смятам себе си за отговорна и инициативна личност и мисля, че тази инициатива ще бъде едно вълнуващо преживяване за мен.


Мария Божкова

Аз съм Мария и живея в София.

Обичам дългите разходки из любимия град.

За мен е важно да взема участие в кампанията в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата за 2019г., защото с всеки изминал ден виждам напредъка на градът ни. Това много ме радва и бих искала и аз да съм част от този процес.

Мария Йорданова

Какво обичам?   Обичам хубавата музика, излетите в планината, фентъзи книгите и интересните сериали.

Защо София...?    Защото е един прекрасен град, недооценен в много отношения, чакащ да покаже всичките си красоти на хората, които са готови да ги видят.

Мария Милованова


Кой съм аз? Мария.

Какво обичам? Да пътувам.

Защо София? Защото е моят град; защото е разнообразен и интересен; защото в него винаги нещо се случва;  защото е с многовековна история и в същото време съвременен облик; защото заслужава да бъде Европейска столица на културата.

Мария Недевска

Искам да бъда доброволец, защото София - кандидат за Европейска столица на културата 2019 е проектът, който е събирателно на всички сфери, които ме интересуват и, с които смятам да се занимавам активно. Смятам, че София има реален шанс, за да спечели конкурса и млади и инициативни хора с идеи могат много да допринесат за реализацията.


Мария Фучеджиева

Аз съм Мария Фучеджиева.

Обичам семейството си, природата, музиката, фотографията и пътуванията.

Защо София ... Защото смятам, че София заслужава да бъде Европейска столица на културата, а аз с удоволствие ще бъда част от тази инициатива.


Маруся Йорданова

Като доброволец мога да дам активен принос за развитието на столицата и нейнста кандидатура за ЕСК. В София наистина има какво да се види, само трябва да се покаже по подходящ начин.


Марчела Иванова

Искам да бъда част от културното ядро на София, искам да усетя кипящото желание за развитие, ентусиазмът, с който хората работят с идеята да се случват разнообразни интелектуални и творчески мероприятия. А най-ценният ми принос би бил отразяване на всичко, което ще “хрумнем и случим” заедно в статии и фотографии.


Маргарита Петкова

Аз съм Маргарита.

Обичам приключенията!

Защо София: Защото крие невероятен потенциал, а кандидатурата за Европейска столица на културата дава шанс той да бъде ефективно и пълноценно развит. Смятам, че София заслужава да придобие облика на модерна културна столица и желая да съм част от процеса.

Мартин Георгиев

Аз съм… Марто
Обичам… бира.
Защо София… защото притежава всичко, за да стане културна столица на Европа. Досега липсваха млади и заинтересовани хора, които да работят за тази кауда, но вече не е така!
Ние сме на ход!

Масимо-Сава Кисьов

Аз съм Сава.

Какво обичам: Да греша.

Защо София: София е първата ми истинска любов и искам да бъда част от нейното развитие. Длъжен съм, да се опитам да помогна на града, който ме е изградил като личност.

Мартин Томов

Казвам се Мартин, обичам изкуството и добротата у хората.
София трябва да бъде избрана за ЕСК, понеже единствено този град може да бъде толкова пъстър, колкото изкуството и живота.

Мая Александрова

Казвам се Мая.

Обичам хората, да пътувам, да откривам и преоткривам различни места.

София е многопластов град – древен и едновременно модерен, в постоянно развитие. Той се разкрива с различни лица на докосналите се до него жители и посетители в зависимост от това, което потърсят в него. От антични крепостни стени в центъра на града до състезание с байкове в емблематичното НДК. Човек може да усети ритъма на софийското метро, да се разходи спокойно из интересни улички, да се наслади на планинското вдъхновение на Витоша. Много важни са и софиянци – лицата на града, разнообразни като самия него и олицетворяващи неговата атмосфера. София е жизнен и красив град (малко пренебрегван от жителите си), напълно достоен за европейска столица на културата. С усмивка и работа е напълно възможно да го направим още по-хубаво място.

Михаела Владимирова

Аз съм Михаела.

Обичам семейството си. Обичам: четенето на книги, фотографията, лятото и прекрасните мигове със специални хора.

Защо София? - София трябва да стане Европейска столица на културата, за да промени нагласата и представата, която другите култури имат за нея. Нека чуждестранните туристи пожелаят да опознаят културния живот и усетят магията на София. Мотивация за доброволчество? - Заедно ще помогнем за реализацията на една прекрасна инициатива.


Мелания Бербатова

Искам да бъда доброволец в настоящата програма, тъй като от досегашния ми опит в доброволчеството съм натрупала много положителни емоции и съм научила много. Свободното си време искам да посветя на нещо полезно като кандидатурата на София за Европейска столица на културата.


Миглена Горанова

Запознавайки се с част от докладите на предходни градове които са били Европейски столици на културата, самата инициатива ми се вижда интересна, нещо ново даващо възможност на града да разкрие своите дадености, а на младите таланти да бъдат открити. Интересно е да се проследи виждането на гражданите за това, какво София може да предложи, като кандидат за Европейска столица.


Милена Балканджиева

Аз съм Милена.

Обичам София.

Защо София? Не толкова заради титлата и търсене на европейско признание, а по-скоро, за да подтикнем самите жители и посетители на града да бъдат по-активни в дейности от всички сфери на изкуствата.


Милена Хрулева

Бих искала да бъда доброволец в тази важна инициатива, защото вярвам, че София е част от европейското културно пространство и със своето автентично природно и културно-историческо наследство може да представи достойно духа и традициите на България. Ще се включа с радост и голямо желание в дейности за популяризиране на това богатство.


Моника Накева

Притежавам умения и познания които биха били от полза на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.


Моника Захова

Аз съм Моника Захова.

Обичам да спортувам, да се запознавам с нови хора и да участвам в инициативи, каквато е и тази доброволческа програма.

Родена съм в гр. Бургас, но харесвам София и тя заслужава да стане Европейска столица на културата. 


Моника Николова

Аз съм Моника Николова.

Обичам ... книгите и лятото.

Защо София...? Защото може! Мотивация за доброволчество: вярвам, че София има огромен потенциал и Европа трябва да го разбере.


Моника Евстатиева

Аз съм  Моника.

Обичам... да обичам.

Защо София..? Защото не спира да изненадва. Мотивация: вярвам, че с обединени усилия София ще успее да разгърне потенциала си и да покаже пред всички на какво е способна!


Надежда Тричкова

Доброволец съм, защото обичам родния си град и бих се радвала да допринеса за неговото бъдеще. София има потенциал и вярвам, че този потенциал може да се разгърне единствено с помощта на хората – помощ, която с радост предлагам.

Надя Табакова

Обичам театъра, да пътувам, а от скоро имам и нова страст - ските.

Защо София? Защото София е място, където всеки може да намери нещо за себе си и да се преоткрие, заедно с града.

Наталия Гълъбова

София е един от най-древните градове в Европа и заслужава да си възвърне почетното място. 


Неда Тодорова

Защо София заслужава да бъде културна столица ? Това не е въпрос.  Това е отговор! Защото кръстопътното й положение е привличало вниманието към нея от хилядолетия, и е естествено  това да продължи да бъде така! Защото е пъстра мозайка от Ориента и Европа и хората в нея са като пръснати мъниста, колоритни, индивидуални и търсещи! Защото Константин възкликва „Сердика- това е моят Рим!”, а аз перифразирам „София- това е моят град”! Защото расте, но не старее, а е пораснала достатъчно, за да може да ни представи достойно! Защото е като блок маса, на която има за всекиго по нещо! Защото ГРАД С МИНАЛО, Е ГРАД С БЪДЕЩЕ!

Недялка Грозева

София е напрегнат град, чиито красота и чар не винаги са видими с просто око. Повечето от нас минават през едни и същи улици всеки ден, обвити в собствените си мисли и грижи. Истината е, че градът в който живеем също има нужда от грижа, а това е навик, който се възпитава и изисква усилие. Вярвам, че инициативата София да се превърне в културна столица, би могла да ни обедини и развие като отговорно гражданско общество и да ни даде усещане за общност.


Нели Атанасова


Аз съм мечтател

Какво обичам? Обичам изкуството,защото то е среда, в която различията се срещат и взаимно се допълват, без да предизвикват болезнени конфликти. Обичам изкуството, защото чрез него различните хора намират общ език.

Защо София?- Защото заслужава


Нела Недева

Вълнувам се да работя с толкова много млади хора, които обичат София и искат да я превърнат в столица на културата. Харесвам музика, изобразително изкуство, кино, книги и роботи. Защо София? Защото тя е скрит скъпоценен камък, който чака да бъде намерен и всеки, който обича приключения е добре дошъл да опита да разкрие красотата на този чудесен град.


Нети Тодорова

Kазвам се Нети Тодорова. На 23 години съм.

Защо София? Защото тя е моят град ,това е нашата София! Защото вярвам, че тя се променя, европеизира,защото тя е космополитният център на България. Защото тук се смесват, преплитат, а понякога и се сблъскват  ярки индивидуалности.  Защото е време за промяна, за един градски Апокалипсис  и знам, че заедно младите и активни, дейни хора можем да помогнем много на столицата ни!


Никол Ветин

Винаги са ме привличали визуалните изкуства и културните мероприятия като цяло. Много ми е приятно да бъда в компанията на артисти и бих се радвала да имам възможността това да се случва по-често. Моят най-голям принос би бил да участвам в популяризирането на събитията, свързани с кандидатурата на София за Европейска столица на културата, както и да помагам с каквото мога в организирането им.


Никол Николова

Вярвам, че нашият  град е достоен да стане Европейска столица на културата, тъй като обединява себе си вековна история, прогресираща инфраструктура, както и благоприятни условия за развитие.  От горепосоченото, смея да твърдя, че изборът на София за Европейска столица на културата зависи само от подкрепата и усилията на нейните граждани. Затова аз имам желанието да помогна за това.


Нели Бъчварова


Казвам се Нели.

Обичам хубавите филми и книги, от които не можеш да откъснеш поглед.

Защо София? Като един от най-старите и същевременно най-развити градове в България София е олицетворение на българския народ, поместил в себе си наследството от древността и постиженията на новото време - град с хилядолетно минало, но стремящ се към бъдещето.

Павлета Желязкова


Аз съм Павлета.

Обичам да пътувам и да се срещам с нови и интересни хора.

Защо София? За мен София е колоритен град, пълен с възможности и предизвикателства, който умело съчетава иновации и традиции. Тесните улички и широките булеварди, зелените паркове и красивите градини правят българската столица това, което е, и съхраняват безсмъртния й дух за идните поколения. София е доказала, че устоява на времето и събитията, и заслужава да бъде избрана за Европейска столица на културата през 2019.

Паола Петкова

Вълнуват ме проблемите свързани с устройството на градската среда и по пътя на доброволчеството се надявам да срещна хора с подобни интереси!


Паолина Желева

Казвам се Паолина Желева, на 25 г. и съм завършила "Журналистика и масмедии" в УНСС.

Обичам да спортувам. София е моят роден град и вярвам, че има европейски вид.

Защо София трябва да стане Европейска столица на културата? От Източноевропейските столици София се развива с бързи темпове. В последните години в София гостуват много популярни изпълнители, актьори и хора на изкуствата.


Панайот Николов

Аз съм ... Панайот.

Обичам ... Културата в цялата й многостранност и многопластовост.

Защо София ... София притежава уникална културна пъстрота. Тя може да бъде открита в богата и различна архутектура, изобилието от малки и големи театри, наличието на много национални и международни паметници на културата, качествени музеи пълни с богати и световноизвестни колекции, много международни езикови и културни центрове, различните религиозни храмове и институции, набираща популярност и креативност улична попкултура, развиваща се киноиндустия, концерти и фестивали с участието на световно известни творци и културни дейци. Всичко това създава един междукултурен диалог на който се наслаждават жителите на София и нейните гости. В амосферата на този междукултурен диалог е израснал и се е формирал като личност сегашния ръковитедел на Организацията на обединените нации за образование и култура(ЮНЕСКО) г-жа Ирина Бокова, което прави София не само културна столица на Европа, но и на света. 

Петя Георгиева

АЗ СЪМ Петя Георгиева

ОБИЧАМ да ОБИЧАМ!

Обичам разходките и природата!

Обичам творчеството, танците, музиката!

Обичам искрените и топли хора, и сърдечните усмивки!

Защо СОФИЯ трябва да стане Европейска столица на културата? – Защото СОФИЯ е прекрасен град! Зелен, мистериозен, криещ всевъзможни изненади на „невъзможни” места! Удоволствие е да откриваш малки галерии, уютни магазинчета, стари реставрирани сгради, романтични кафенца и ресторанти, усмихнати хора и много очарование, което заслужава да бъде видяно и оценено на европейско ниво!

Мотивация за доброволчество – КАУЗА. СТОЙНОСТ. ПОТЕНЦИАЛ. ОТДАДЕНОСТ. УДОВЛЕТВОРЕНИЕ. УСПЕХ. РЕЗУЛТАТ. ЩАСТИЕ. СОФИЯ.

Петър Ризов

Искам да се запозная с нови и готини хора, с които ще мога да поддържам контакти занапред и да споделям тях всичко, научено до тук и което тепърва ще науча.


Петя Цачева

Чрез подпомагане на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 ще добия интересен опит, ще имам възможност да допринеса към различните дейности с опит си, професионализма си и с желанието си!


Петя Станкова

Аз съм Петя.

Обичам да споделям и откривам нови и интересни неща.

София е градът, който заслужава да бъде европейска културна столица. Градът ни притежава качества и потенциал.

Искам да помогна за усъществяването на тази инициатива за да покажем и най-големите песимисти, че градът ни е много повече от индустриален град. Всеки ден виждам културни мероприятия, които могат да бъдат показани и оценени от жители и посетители.


Петър Илчев

Аз съм Петър Илчев (или просто Пепи)!

Обичам: езици, пътешествия, танци и ракетни спортове.

Защо София: Макар и да съм прекарал голяма част от живота си учейки в чужбина, никога не съм спирал да вярвам в потенциала за развитие на нашата красива столица и на нейното културно богатство. Убеден съм, че 2019 ще е годината, в която тя ще успее да докаже това не само на света, но и на собствените си граждани. 


Пламена Михайлова

Аз съм доста оправна и обичам да се занимавам с различни проекти. Аз съм човек на логиката, и смятам, че бих могла да се справя отлично при решаването на различни задачи, свързани с кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.


Пламена Петкова

Аз съм Пламена.

Обичам да се усмихвам и да гледам как хората се усмихват.

София трябва да стане Европейска столица на културата за да докажем, че България, макар и малка страна, е достойна да има свое водещо място в Европа!


Пламена Пешева

Казвам се Пламена Пешева. Работя като супервайзър за моден бранд.

Обичам хубавото време, музиката, която заема изключително място в живота ми, страст ми е дизайнът (интериор и екстериор), обичам всякакъв вид изкуство, планината и книгите.

София заслужава да стане Европейска столица на културата, защото е необичайно интересно място и е напоена както с история, така и с богатият си културен живот и наследство. Бих се радвала, ако мога да допринеса за развитието на нашата столица в културен аспект и се чувствам длъжна да го сторя. Мотивира ме фактът, че всеки един ден ще е още по-добър от предишния...

 

Пламен Александров
Аз съм Пламен Александров –Air Flame


Kaкво обичам:
Обичам усмивките на хората, които срещам. Обичам да виждам искри и любов в очите. Обичам да поря пеша с огромните си крачки улиците и шума на моят град. Обичам зеленината и планината, езерата и парковете да попиват стъпките ми. Обичам миризмата на книгите и докосването на страниците до пръстите ми. Обичам багрите на изложбите да цепят с ням крясък тишината, запечатвайки се в сетивата ми. Обичам театрите, които те оставят буден и жив да изживяваш пак и пак вълшебните вечери и мигове. Обичам филмите, омагьосващи те и запращащи те  в други светове и вселени, където създателите са на почит, а не консуматорите. Обичам концертите, след които вървя пеша през нощта и танцувам с Луната... Обичам да обичам и друго не мога...


Защо СОФИЯ?

"Всяка столица в Европа има своя голяма река, която е донесла живота и отнася мръсотията от нея. Само София е различна от всички. Нейният живот извира под нея, издига планина на свободолюбието и духа, залива със зеленина, усмивки и естествена, непреходна човешка красота. СОФИЯ - където можеш да срещнеш най-красивите ѝ дъщери, раздаващи светлина и облечени във ВЯРА, НАДЕЖДА и ЛЮБОВ... Моята СОФИЯ!"

Полина Кирова

Аз съм Поли на 22 г. от София.

Обичам суши, чай и салса.

София трябва да стане европейска столица на културата, защото е красив, модерен град с голям потенциал да привлича хора от различни култури и националности.

Силно мотивирана съм да работя за развитието на родния ми град, за да застане редом до другите проспериращи европейски градове!


Полина Георгиева

Аз съм Полина Георгиева.

Обичам музиката, животните и пътешествията.

Защо София? ... Защото вярвам, че София е град със собствена атмосфера и заслужава да бъде опознат не само заради славното си минало, но и заради културните си постижения. Това е една уникална възможност за промяна на самия града и на възприемането му от хората както в България, така и по света. Пролетина ВеличковаАз съм Пролетина Величкова .

Обичам новите предизвикателства, които ми помагат да се развивам, както и да съм от полза на околните.

Защо София...?: Защото София е един прекрасен, но често недооценяван град, който заслужава да разкрие множеството си предимства и скрити съкровища пред цяла Европа.


Радина Бачева

Винаги съм се интересувала от етапите в организацията на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 и поради това мотивацията ми да бъда доброволец е огромна.

Радина Еневска


Аз съм
Радина
Обичам
да мечтая, да пътувам, да опознавам различни култури. Обичам музиката, природата и красотата на малките неща.
Защо София заслужава да стане Европейска столица на културата?
София е най-колоритният български град, който съчетава модерни иновации на европейско ниво, многообразна култура, автентичен балкански дух, както и безброй възможности за промяна и развитие. Градът и ЮЗР са пълни с творци и млади хора, които са готови да работят за подобряване на условията и обогатяване от културна гледна точка.
Мотивация за доброволчество:
Не съм родена в този град, но той ми донесе много положителни емоции и нови приятелства. Затова искам да му помогна и вярвам, че чрез тази кампания можем да покажем на Европа и света кои сме и какво можем, да се преборим с традиционното негативно мислене и да представим достойно нашата малка страна!

Радина Желева

Родена в Шумен, живее и учи в София!
Обича слънцето, морето, пясъка и разбира се къмпинг с приятели! Sofia oozes effortless cool! (София притежава неподправен чар!)


Райна Фатайер

Харесвам да участвам доброволно, до сега не съм имала време, но щом каузата е за София, много искам да помогна тя да спечели.


Ралица Димитрова

Мисля, че мога да допринеса като превеждам, като информирам, като организирам или с идеи. Категорично мога да помогна, за да добие инициативата ЕСК повече популярност, било то чрез статии, онлайн разисквания или чрез намиране на повече доброволци.


Рая Аврамова

Станах доброволка, защото подкрепям инициативата и смятам, че София е един вдъхновяващ град и столица с много възможности за развитие. Към културните мероприятия има доста голям интерес от хора на всякаква възраст и богатия избор на културни инициативи може да бъде само в полза на жителите на града. Смятам, че културните събития от всякакво естество трябва да бъдат широко рекламирани за да може повече хора да имат достъп до тях.


Рилка Манолова

Интересно ми е!


Руслан Леонтиев

Казвам се Руслан Леонтиев и съм студент в СУ, специалност "Европеистика".

Смятам, че София има огромен културен потенциал, защото имаме страхотна култура и трябва да я покажем на целия свят. Всеки може да допринесе София да заеме подобаващото й се място на културната карта на Европа.


Сеня Вълкова

Аз съм  Сеня Вълкова.

Обичам да изживявам нови (културни) преживявания.

Защо София...? София е част от модерния свят, хората са изпълнени с мечти и стремежи. Чрез многоличната същност на един град се създава културната му АРТистична страна.


Севда Нешева

Бих искала да натрупам опит и да помогна в изграждането на позитивна градска среда. Едновременно с това бих могла да повиша видимостта на инициативата ЕСК.


Силвия Александрова

Аз съм Силвия.

Обичам да опитвам, да откривам, да се усмихвам и да получавам усмивки.

Според мен София е прекрасен град, обичам я, заради многопластовия й облик, интересна ми е и постоянно преоткривам нейния чар и красота в малките закътани улички, в атмосферата по време на големите кинофестивали, в уютните чайни, където можеш да се наслаждаваш на спокойствието под звуците на нежна джаз-музика. В последно време София претърпява наистина бурно културно развитие, става все по-атрактивна и жива и затова има страхотен потенциал да стане Европейска столица на културата.


Силвия Зарева

Аз съм Силвия, на 22 години съм и ще помогна на моя роден град София да стане европейска столица на културата.

Най-много от всичко обичам лятото, пътешествията и  усмихнатите хора.  Обичам фотографията, хубавите книги и филми, както и времето прекарано с приятели.

В София може да се намери всичко – красиви паркове и изискани галерии, огромни музеи и малки кафенета.  София е модерна и се променя с всяка минута, тя се движи заедно хората, които живеят в нея. Но има нещо, което винаги остава – нейният български дух.


Сияна Петрова

За да спечелим кандидатурата, разбира се! София го заслужава!


Станислава Георгиева

Защото предстоят да се случват много интересни неща с град София и искам да участвам активно в тях, и смятам, че с уменията, които имам бих могла да бъда полезна.


Стела Мантарева

Бих искала да съм полезна с моя опит и възможности за една добра кауза – София да стане Европейска столица на културата 2019.


Стамен Кънев

Аз съм Стамен.

Обичам семейството и приятелите си. Обичам разходките и пътуванията, на които винаги откривам нещо ново и интересно.

София трябва да стане Европейска столица на културата, защото притежава всички качества за това. Градът е с рядко богата история, която се крие под всеки камък, под всяко паве и под всеки метър асфалт. Центърът е красив, излъчващ великолепието на богата смесица между различни култури. Освен това в столицата ни се намират много музеи, които достойно представят нацията ни в контекста на все по-глобализирания свят. Аз, като доброволец, смятам, че мога да бъда полезен София да изпълни целите и задачите си, така че през 2019 година да стане европейксата столица на културата, която продължава да „расте, но не старее“.

Станимир Парцалев

Аз съм  Станимир Парцалев
Защо София? 
Защото София и Югозападен регион притежават необходимия потенциал и подготовка. Освен като добра инициатива, намирам начинанието за „кауза“, чийто успех в немалка степен е в наши ръце!

Стела Михайлова

Аз съм Стела Михайлова на 20г. уча Европеистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Обичам ароматна чаша кафе сутрин и да прекарвам време с любимите ми хора.

В София всеки може да намери по нещо за себе си. Голям град с множество тайни романтични и магнетични местенца - заслужава да бъде разкрита красотата на града.


Стефан Бъчваров

Заинтересован съм от подобни мащабни проекти като кандидатурата на София за ЕСК. Бих подпомогнал с опита и контактите, които имам от собствените си инициативи.Инициативата би била полезна за бъдещите проекти които самия аз бих предприел.


Стефан Силянов

Защото се интересувам от това градът, в който живея да се развива, да бъде чист и подреден. Да се обръща внимание на забележителностите му, те да бъдат в приемлив вид и да привличат след себе си туристи и съответно - положителен ефект за икономиката. Също така, за да се запази културното наследство на един от най-старите градове в Европа и то да бъде достъпно, показвано, повод за гордост и във вид на нови площи за разходка. Смятам, че мога да допринеса с нови идеи и помощ в осъществяването на други такива.


Стефани Нинова

Живея в София и много харесвам града. Знам много за него и винаги бих искала да направя нещо добро за София.


Събка Митева


Аз съм Събка.

Обичам да пътувам.

Защо София ... защото така :)

Напоследък София се превръща в културната столица на България. Последните години освен всичко останало и културния живот на страната се пренесе в София до голяма степен, но липсва титлата ... Всички ние, които живеем тук заслужаваме повече, разнообразни събития и културни приключения и затова ми се иска 2019 година да сме центъра на Европа. 

Теодора Митрева

Аз съм Теди!

Обичам много неща, но едно от най-любимите ми е да виждам как млади и будни умове се борят да превърнат България и в частност София в столицата, която заслужава да бъде.

А защо София заслужава да бъде културна Столица на ЕС? Ами много просто - най-вече заради културното разнообразие и уникалното съчетание на няколко епохи в световната история, някои от който вече напълно заличени в останалите Европейски столици! Дано заедно да успеем!

Теодор Катранджиев

Инициативата ми харесва. Считам реализирането й за важно за мен.


Теменужка Захариева

Аз съм Теменужка Захариева, интериорен дизайнер и журналист.

Като дизайнер аз обичам да допринасям за това хората да живеят по-добре, да бъдат заобиколени от достъпна среда и качествни продукти, които ги вдъхновяват и стимулират духовно, помагат им да се чувстват добре - у дома си, на улицата, в обществените пространства; това е основната задача на моята професия и аз бих искала с това да бъда полезна и за София.

София трябва да стане Европейска столица на културата, защото е един от градовете с най-богато културно наследство и светът трябва да узнае за това. Освен това, аз съм убедена, че освен материално културно наследство ние притежаване и много богато духовно културно наследство, което носим в гените си и което сме пренесли през вековете с невероятната си музика, народно творчество, архитектурата, което е и основата за днешните успехи на младите творци. Всичко това е част от Европейската и световната култура и хората по света би трябвало да го споделят с нас :)

Радвам се, че с усилията да станем Европейска столица на културата градът ни става все по-хубав, по удобен и разкрива все повече от това, което сме наследили - колко други европейски градове могат да се похвалят например с подово отопление от преди 18 века? Но направеното досега е много малко и много бих искала повече хора да бъдат запознати с това какво притежаваме. 


Траяна Кръстанова

Kазвам се Траяна и съм студент по икономика.

В свободното си време обичам да гледам филми и да ходя на театър, да пътувам и да се срещам с нови хора от всякакви националности и култури.

София трябва да стане Европейска столица на културата през 2019-а година, тъй като е прекрасен град, в който всеки ден се случва нещо различно и интересно. Доказателство за това са множеството фестивали, изложби и концерти, които привличат посетители от цял свят. Радвам се, че мога да допринеса за това градът ни да се превърне в сцена на културния живот в Европа!


Филипа Николова

Бих искала да допринеса с уменията си за развитието на програмата. Отчитам важността на инициативата и искам да бъда максимално полезна. Считам, че бих била полезна, тъй като се занимавам в сферата на културата, ентусиазирана съм и разполагам с време,което мога да посветя . Бих искала да  участвам, за да бъда от полза за обществото, както и за личното ми развитие.


Христо Райнов

Аз съм  Христо Райнов.

Обичам фотография, история, рисуване, изкачване по планини.

София има всички основания да бъде Европейска столица на културата защото това е нашата столица, има какво да покаже като история, основните културни събития и дейности стават тук, а това означава, че този град има и бъдеще. Това личи и от девиза му: "Расте, но не старее".

Мотивация: Зад доброволчеството, обикновено, седят идеи или принципи, в които човек вярва и се опитва да ги подкрепя на практика. Лично, вярвам, че това което правя ще допринесе, поне малко, до облагородяването на нашия град и превръщането му в едно по- приятно място за живеене.


Цветелина  Иванова

 

Аз съм Цветелина Иванова.

Завършила съм магистратура Реклама и връзки с обществеността. В момента работя нещо малко по-различно, но тъй като маркетинг комуникациите и организирането на събития ме влекат, участието в доброволческата програма ще ми даде възможност да се занимавам с нещо, което ми харесва. Мисля, че участието в инициативата ще ми бъде интересно и полезно  и ще ми даде възможност да срещна нови хора, които имат сходни интереси на моите.

Подкрепям кандидатурата на София за ЕСК, защото смятам, че градът е уникален, има какво да покаже в областта на изкуството и културата и има на къде да се развива и заслужава да бъде обявен за ЕСК 2019.


Цветина Веселинова


Аз съм Цветина Веселинова.

Обичам София, нейните пространства, хората и идеите, които циркулират там.

София, защото е неподправена, автентична, искрена, отворена, уютна. Има потенциал на юноша, а в същото време е и мъдра, нали е Софѝа.


Цветелина Славчева

От известно време се интересувам от тематиката на ЕКС и по-специално от оценка на ефектите от подобни инициативи за развитието на града и градското пространство. Конкретно за мен представлява предизвикателство увличането на незасегнатите в културния сектор граждани и как те биха били мотивирани да станат част от „правенето на града“. Смятам че подобни инициативи са начин да поставим акцент върху индивидуалната отговорност на всеки от нас да направи мястото, в което живее, по-добро. Как може да се постигне това за мен е едно предизвикателство.


Цветомира Георгиева

Казвам се Цветомира.

Обичам слънцето, разнообразието и малките неща, които ме карат да се усмихвам.

Защо София? Защото е неповторимо съчетание от хилядолетна история, красива природа, пъстрота от личности, културни събития, нощен живот, архитектура и вдъхновяващи места. Нашият град заслужава да се превърне в европейски културен център и ще се радвам, ако успея да допринеса за това!

Цветина Павлова

Обичам София с цялото си сърце и с най-голяма радост бих се запознала с още хора, които я оценяват подобаващо. Също така, без никакво съмнение ще се чувствам безкрайно щастлива, ако мога със собствените си ръце да допринеса за развитието й по време на кандидатурата за Европейска столица на културата за 2019г. И не на последно място, бих се радвала да привлека и други хора към емоциите, които София ми дава и да оспоря масовия негативизъм на хората наоколо.


Цветислава Колева

Искам да допринеса за културното развитие на София, най-вече в сферата на изкуството.


Юлия Станчик

Казвам се Юлия и съм на 21 години. Съм от Полша, а в София съм по Еразъм - следвам тук българска филология. Съм оптимистка, доброволка и пътничка заедно.

Обичам много неща, но най-главните които няма да спра са пътуване, доброволчество и общуване с различни хора. Просто обичам да живея така, че ако ще умря утре няма да оплаквам нищо.

Защо София... Защото има много голям потенциал - много хубави хора, които могат да й помогнат да стане още по-красива. Има и доста много интересни събития и други неща. А сигурна съм, че до 2019 година ще стане така, че напълно ще заслужава да стане Европейска столица на културата. :)


Юлия Георгиева

Желая да популяризирам постиженията в областта на културата и изкуството, да помагам на младите таланти в творческото им израстване. Социалната среда е изключително важна и отговорна за развитието на младите хора и за това смятам, че е необходимо да положим всички усилия за подобряване условията на живот, не само по отношение на социалните придобивки, но и мислейки за необходимостта от духовно обогатяване и усъвършенстване.


Юлия Талипова

Аз съм Юлия Талипова, студентка в Нов български университет(специалност: кино и телевизия).

Обичам да пътувам, да се занимавам с дейности свързани с изкуство и култура.

Смятам, че София трябва да стане Европейска столица на културата, защото е прекрасен град с историческо минало, развиващо се настояще и модерно бъдеще.

Явор Дудин

Обичам града си,смятам,че е уникален с културното наследство ,с историята ,с хората и с духа си!


Яна Войнова
Аз съм Яна

Вярвам, че моят град София има нужда от такива като мен.Сериозно се замислям, че мога да живея, да работя, да създам семейство в този град, защото за него си струва да се бориш.

Яна Каралова

Аз съм Яна Каралова.

Обичам родината си, природата, киното, театъра, чуждите езици.

София трябва да стане Европейска столица на културата, защото е столицата на България, за да се популяризира страната ни и да се разкрият нейните красоти и богат културен живот. Избрах да стана доброволец, за да мога да помогна на София в тази инициатива, да опитам нещо ново и интересно.


Яница Ранова

Станах доброволец, защото имам опит в създаването на събития,  опит за самата организация на събития  и смятам ,че ще допринеса за организацията на дейностите, свързани с кандидатурата на София за Европейска столица на културата


Яна Тодорова

Аз съм Яна.

Обичам да се разхождам през май сред нощна София, осветена от безброй светлини.

Защо София трябва да стане Европейска столица на културата? Харесвам София, тя е моят роден град. София е средище на културното многообразие и кръстопът на цивилизации от хилядолетия. Европейска столица на културата означава по-голяма популярност на града в международен план, а София го заслужава.


Яница Маринова

Кой съм аз- Аз съм скитащият вятър. Просто съм Яница.

Обичам - доброволчестовото, възможността да изразиш и намериш себе си чрез изкуството, обожавам театъра, харесвам различното във всичките му измерения. Обичам аромата на село, полските цветя, човешката кал, пътуванията, смелостта, лятното светоусещане и сладоледа.

Защо СОФИЯ? ЗАЩО, НЕ?

МОТИВАЦИЯ - участвам заради възможността да се срещна с нови свежи хора, защото вярвам, че пътят към нас самите минава през културата и дългите столични булеварди. И да не забравя шумът на трамвая в пет сутринта. Защото СОФИЯ Е
С- СИЛА
О- ОКРЪЖНОСТ НА МЕЧТИТЕ
Ф- ФИЛОСОФИЯ НА ЦЕННОСТИТЕ НИ, ЗАПАЗИЛА ИСТОРИЯТА НИ
И- ИСТИНА
Я- ЯСНОТА НА НАСТОЯЩИЯТ МИГ. ТАМ СЕ СЛУЧВА ВСЕЛЕНАТА!

url clone | Jordan Shoes Sale UK