Премиера на танцовия спектакъл „7D”
12.12.2012


На 12 декември /сряда/, от 19:22 ч., в кино „Люмиер“ в НДК ще се състои премиерата на танцовия спектакъл „7D”. Проектът е дело на танцовата група Pop&Roll, а за режисурата е помогнала Гергана Димитрова. 

За първи път на сцена у нас ще се постави спектакъл, изцяло изграден върху историята на стрийт танца, като различните стилове ще бъдат представени в най-чистия им вид. Авторите на проекта искат да избягат от стандартната интерпретация на уличните движения в танца, за да стигнат до същността му и да го покажат в една нова за нашата публика светлина – такъв, какъвто е бил в своя генезис. 

Спектакълът „7D” представя 7 сцени, вдъхновени от личния опит на авторите, зад които всъщност се крият 7 ключови за тях думи: енергия, знание, вдъхновение, вяра, борба, любов и свобода. Това са и ценностите, в които танцьорите от Pop&Roll и партниращите им музиканти, диджеи и бийтбоксери вярват и се опитват да предадат на публиката. Искреността на тези послания личи и от друга тяхна инициатива - Jam On It, най-големия международен младежки фестивал за стрийт танци и култура. 

След премиерата на 12.12.2012 г., започваща точно в 19:22 ч. (не случайно сборът от всички цифри прави отново 7), спектакълът „7D“ ще тръгне на турне в 10 български града и в началото на 2013 г. ще се играе в културния център на Манхайм (Германия) - Feuerwache. Скоро ще бъде обявена и програмата на месечните постановки, които спектакълът ще има и в Нов Български Университет. 

„7D“ е резултат от усилията на танцова група Pop&Roll (изпълнение и хореография) и Гергана Димитрова (консултант режисура и драматургия), по музика на Иван Шопов a.k.a. Balkansky, Стефан Колев a.k.a. DJ Skill, Peter Peterson Skoog и RooSee a.k.a. Ballkaniac Groover, Самуил Топалов (бийтбокс, глас), Никола Горялов (барабани), Михаела Михайлова (глас) и видео на Костадин „Екзарка” Екзаров. 

 „7D” е съфинансиран от Столична програма „Култура“ на Столична община и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 г.

bridgemedia | AIR MAX PLUS