Sofia Architecture Week
01.11 - 06.11.2011

България

Международният фестивал се провежда през месец октомври в София. Най-авторитетното европейско списание за нова архитектура – холандското А1О го обяви за едно от най-важните архитектурни събития в Югоизточна Европа.

 

 

Sofia Architecture Week е ежегоден международен фестивал за архитектура. Той е платформа за идеи и място за срещи на активни хора, ангажирани с проблемите на градската среда. Събитието има за цел да създава критична маса от възможни сценарии, които да се развият в добри архитектурни и социални практики. Фестивалът e организиран от ЕДНО, фондация “Америка за България” и Столична община. Програмата е част от културния календар на София, кандидат за Европейска столица на културата 2019.

Чрез реалния досег с опита на водещи световни архитекти и урбанисти Sofia Architecture Week стимулира нов тип мислене, възприятие и реакция към архитектурата, нейната сила и динамично въздействие. Стартирало като двудневна конференция през септември 2008, събитието прерастна в отворен за широката публика едноседмичен фестивал с наситена и разнообразна програма с лекции, изложби, дискусии, презентации, прожекции и градски акции.

trace affiliate link | Air Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale – Fitforhealth