ПроТекст 5: НАВРЕМЕ - четири авторски миниатюри в Банята!
10.11 - 14.11.2012


От 10-ти до 14-ти ноември от 19 часа в Централна минерална баня, сдружение „36 маймуни“ ще представи 5 представления, с които събира четирима режисьори - Мортен К. Роесен (Награда ring.award.off 2011, Грац), Василена Радева (Икар 2011 за спектакъл на годината, „Нордост“), Гергана Димитрова (Икар 2012 за режисура, „Праехидно“), Петко Стоянов (дебют) - получили театралното си образование в Дания, България, Германия и Румъния, които ще изпишат четири "навременни" стиха върху стените на Банята.

Всеки от тях е провокиран от науката, съвременния градски живот или изкуство и заедно със своя екип се впуска в създаването на авторска миниатюра в различен жанр: мини-опера, филмов театър, пърформанс-лекция, пърформанс-четене.

Зрителите ще преминат през четири различни локации на Банята и ще съучастват в огъването, разтеглянето и компресирането на времето.

„ПроТекст“ е доказана платформа, предлагаща свеж поглед върху съвременната драматургия, възможните места за правене на театър и отношението между текста и сцената. Благодарение на нея, до българските театрални ширини стигнаха пиеси като „Грозният“ (Мариус фон Майенбург) и „Преди/след“ (Роланд Шимелпфениг), и се роди „Праехидно“ (Здрава Каменова и Гергана Димитрова, с награда Икар 2012 за драматургия).

След като ни предложиха нова немска, френска и  румънска драматургия (ПроТекст 1 до 3) и съвместно с авторите написаха свои  текстове (ПроТекст 4: Произведено в България), след като ни заведоха на театър в парното помещение на НХА, в СГХГ,  Природонаучния музей и на още много неочаквани места, „36 маймуни“ отново провокират себе си и зрителите с ПроТекст 5: НАВРЕМЕ.

Билети: 6, 7, 8 лв. в мрежата на Ticketstream и на място 1 час преди началото.

 

 

Asics footwear | Nike, adidas, Converse & More